Fostul viceprimar al Craiovei rămâne după gratii

Fostul viceprimar al Craiovei rămâne în spatele gratiilor, după ce luni judecătorii de la Tribunalul Dolj au menţinut măsura arestului preventiv faţă de Cristina Calangiu, în dosarul în care este judecată pentru corupție.

Cristina CalangiuTot în arest vor rămâne și Rodica Ţenea şi Radu Smarandache, judecați în același dosar.

„În baza art. 348 alin.2 C.pr.pen rap la art.207 alin.4 C.pr.pen menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor Radu Smarandache, Rodica Ţenea și Cristina Calangiu (foto). Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare . Pronunţată în camera de consiliu, de la 08.06.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Cei trei inculpaţi au formulat imediat contestaţii împotriva hotărârii Tribunalului, acestea urmând să fie soluţionate de Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DNA au dispus, pe 11 mai, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostului viceprimar al Craiovei, Cristina Calagiu, dar şi a altor cinci funcţionari publici. Este vorba despre Radu Smarandache, şef serviciu din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, Rodica Ţenea, consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova (ambii aflaţi în arest preventiv), Ioana Munteanu (sub control judiciar), Maria Manolache, director general adjunct, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj şi Lavinia Cramen Oprea, şef  Centrul de Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, toţi acuzaţi de infracţiuni de corupţie – trafic de influenţă – mai puţin Carmen Oprea în sarcina căreia s-a reţinut favorizarea făptuitorului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.