VIDEO Primăria unui mare oraș din țară cumpără 20 de autobuze hibrid

20 de autobuze hibrid noi și moderne vor fi cumpărate de Primăria orașului Galați. Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI, având un consum redus de combustibil.

Potrivit reprezentanților Primăriei Galați, noile autobuze hibrid au 12 m lungime, sunt prevăzute cu trei uși, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing. 

”Continuăm modernizarea transportului public în comun pentru a oferi gălățenilor cele mai bune condiții de călătorie. Pentru prima dată, gălățenii vor putea circula cu autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil și cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am susținut să cumpărăm doar mijloace de transport noi, urmând să aducem și 18 tramvaie noi”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Valoarea contractului este de 33.600.000 lei fără TVA, autobuzele urmând să fie livrate de către Solaris Bus&Coach SRL, care de altfel a și prezentat joi, în fața sediului Primăriei, modelul Urbino 12 Hibrid.

În maxim 5 luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puțin 2 autobuze, iar în maxim 10 luni întreg lotul. Autobuzele vor avea o garanție de trei ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.