vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCare este molecula naturală care ucide coronavirusul

Care este molecula naturală care ucide coronavirusul

-

Quercitina – un compus de origine naturală – funcționează ca un inhibitor specific al COVID_19. Substanța prezintă o acțiune destabilizatoare asupra 3CLpro, una dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen.

Studiul, susținut de Fundația spaniolă hna, este publicat în International Journal of Biological Macromolecules. La cercetare a participat și Institutul de Nanotehnologie din cadrul Consiliului Național de Cercetare italian, CNR-Nanotec din Cosenza, potrivit hotnews.ro.

Împreună cu descoperirea unui vaccin eficient, dezvoltarea unor medicamente antivirale specifice pentru coronavirusul responsabil de Covid-19 reprezintă o altă linie majoră de studiu pe care lumea științei a lansat-o pentru a depăși inamicul pandemic. Noua lucrare este realizată de Bruno Rizzuti de la CNR-Nanotec cu un grup de cercetători din Zaragoza și din Madrid. Ea demonstrează că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este „letală” pentru Sars-CoV-2.

„Simulările pe computer au arătat că quercitina se leagă exact de locul activ al proteinei 3CLpro. Astfel impiedicâ să-și îndeplinească corect funcția. Deja această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale avute la dispoziție împotriva coronavirusului. Dar niciunul nu este aprobat ca medicament”, afirmă Rizzuti.

Quercitina are o serie de proprietăți originale și interesante

Quercitina are o serie de proprietăți originale și interesante din punct de vedere farmacologic. : „Este prezentă din abundență în legumele obișnuite. Precum caperele, ceapa roșie și ridichia. Ea este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare, anti-alergice și anti-proliferative. Proprietățile sale farmacocinetice sunt cunoscute și este foarte bine tolerată de om”.

Quercitina „poate fi ușor modificată pentru a dezvolta o moleculă de sinteză și mai puternică. Acest lucru datorită dimensiunilor reduse și a grupurilor funcționale deosebite prezente în structura sa chimică. Deoarece nu poate fi brevetată, oricine o poate folosi ca punct de plecare pentru noi cercetări”.

„Studiul începe de la o caracterizare experimentală a 3CLpro, principala protează a Sars-CoV-2”, explică Olga Abian de la Universitatea din Zaragoza, primul autor al publicației.

„Această proteină are o structură dimeră. Este formată din două subunități identice. Fiecare sunt dotate cu un loc activ esențial pentru activitatea sa biologică. Într-o primă fază a lucrării a fost studiată sensibilitatea la diferite condiții de temperatură și PH, cu diferite tehnici experimentale. Un rezultat important. Deoarece multe grupuri lucrează la 3CLpro ca posibilă țintă farmacologică. Acest lucru în virtutea faptului că este puternic păstrată în toate tipurile de coronavirus. Pentru această proteină, moleculele care acționează ca inhibitori au fost deja raportate în literatura de specialitate. Dar nu pot fi utilizate ca medicamente datorită efectelor lor secundare”, subliniază Abian.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...