Circulația autobuzelor și camioanelor sub Euro 4, interzisă într-un mare oraș din România

sursa: Primaria Timisoara, Facebook
sursa: Primaria Timisoara, Facebook

Din cauza poluării, circulația autobuzelor și camioanelor cu motor sub Euro 4 va fi interzisă în Timișoara. Decizia a fost luată de edilul orașului după ce a ajuns pe lista neagră a Comisiei Europene pentru depășirea, în 2018, a limitelor admise la concentrația dioxidului de azot, o noxă degajată de mașinile cu motoare termice.

„Comisia Europeană cere României să respecte cerințele Directivei 2008/50/ECon referitoare la calitatea aerului înconjurător, un aer mai curat pentru Europa și o evaluare fiabilă, și să informeze opinia publică și să raporteze în privința gravității poluării aerului. În special, România nu a reușit să respecte limitele maxime admise de dioxid de azot (NO2) în București, Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, și nu a luat măsurile adecvate pentru a păstra cât mai scurte posibile perioadele în care s-au înregistrat depășiri, precizează Executivul comunitar”, a transmis Comisia Europeană.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că va fi interzisă circulația în oraș a autobuzelor și camioanelor cu motor sub Euro 4.

„Ei bine, a venit vremea să intervenim și asupra mașinilor! Știu că măsura este impopulară, dar ea trebuie luată, chiar dacă suntem în an electoral! Iar noi, ca oameni responsabili, punem mai presus de interesele noastre electorale și de orice altă natură, interesele orașului! Așadar, chiar dacă depășirile pe care le avem nu sunt mari, după cum s-a văzut, NOI VOM INTERZICE CIRCULAȚIA ÎN TIMIȘOARA A AUTOBUZELOR ȘI CAMIOANELOR CU MOTOR SUB EURO 4!”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.