Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara au cinci noi „colegi virtuali”, care vor înlătura contacte cu potenţial de infectare.
Realizatorii proiectul „Infirmiera Virtuală” estimează că în 2 luni un singur device poate elimina până la 180 de contacte cu potențial de infectare a cadrelor medicale.
„Prezența avatarurilor în prima linie din Zona Roșie a Unității de Primiri Urgențe a SCJUPBT reduce la minim riscul de contaminare a personalului medical care își desfășoară activitatea în zonele cu suspecți/confirmați cu SARS-COV2”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean Timișoara.
Alături de Fundația United Way România, Metropolitan Life se implică în proiectul „Infirmiera Virtuală”, o rețea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o soluție „ready to use” din primul minut de la instalare, simpla și sociabilă.
Cu ajutorul lor, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și text cu pacienții, având contact direct în situații esențiale pentru sănătatea acestora.
Cetățeanul TV