Cererile pentru participarea la ora de religie trebuie depuse până pe 6 martie

Liliana Preoteasa, subsecretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat marți că ministerul a solicitat inspectoratelor școlare să informeze părinții că pentru participarea copiilor la ora de religie trebuie să depună o cerere, conform deciziei Curții Constituționale, adăugând că termenul este 6 martie, informează Agerpres.

ora de religie“În acest moment suntem în așteptarea unei decizii a Parlamentului care va spune cum se reformulează prevederile Legii Educației incriminată de decizia de neconstituționalitate și ministerul va pune în practică acele prevederi. Noi am solicitat inspectoratelor școlare printr-o adresă să informeze părinții că pentru a participa la ora de religie trebuie să depună o cerere, așa cum spune decizia CCR. (…) Cererile se vor depune până pe 6 martie, noi vrem să facem cât de repede ca să clarificăm această situație, pe de altă parte am dori totuși să lăsăm un timp părinților, unii pot fi plecați din localitate. Există un formular pe care noi l-am transmis în care spun foarte simplu: doresc ca fiul, fiica mea, cu numele respectiv, să participe la orele de religie, și anume la cultul pe care și-l alege părintele /elevul. E o opțiune a părintelui”, a spus Liliana Preoteasa, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea Comisiei de învățământ despre ora de religie.

Întrebată dacă pentru anul viitor cererile se vor depune la sfârșitul acestui anului școlar, ea a spus că ministerul așteaptă decizia Parlamentului.

Liliana Preoteasa a mai anunțat că ministerul a pregătit programe școlare pentru toate cultele care au solicitat acest lucru.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.