duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDăncilă îl omoară definitiv pe Dragnea

Dăncilă îl omoară definitiv pe Dragnea

-

Dăncilă îl omoară definitiv pe Dragnea de la tribuna Congresului PSD. Candidat cu prima șansă la președinția partidului, Dăncilă i-a pus cruce fostului său mentor Liviu Dragnea.

Odată cu cererea de a fi votată în fruntea partidului, Viorica Dăncilă a avut grijă să pună la index era Dragnea și chiar să sugereze că sincopele care au știrbit ”buna guvernare” PSD-ALDE s-ar fi datorat doar fostului lider și preocupării sale obsesive de a modifica legislația din domeniul Justiției.

Le Roi est mort. Vive le Roi! Dăncilă îl omoară definitiv pe Dragnea

Ca orice politician dornic să parvină, Viorica Dăncilă calcă și ea pe cadavre atunci când interesul i-o cere. Proaspăt întoarsă de la Bruxelles, unde socialiștii europeni au schimbat repetenția PSD în corigență, Dăncilă a rupt orice legătură cu trecutul numit Liviu Dragnea.

Pentru ca ruperea să fie cât mai evidentă a fost schimbată inclusiv melodia pe care au urcat liderii PSD pe scenă, în deschiderea Congresului. În locul piesei ”Thunder” folosită la toate evenimentele de acest gen pe vremea lui Dragnea, liderii PSD au defilat astăzi pe ritmul piesei ”Stand Up for the Champions”.

”Vreau să vă spun că nu ne vom mai lăsa atrași în discuții pe teme false, cum a fost tema justiției. Trebuie să combatem abuzurile, dar vreau ca lupta abuzurile să nu mai fie privită ca o luptă între politicieni și justiție, o luptă pentru politicieni. Vreau ca această luptă să fie pentru cetățeni, pentru oamenii care nu se pot apăra. Cetățeanul este fundamental, pentru că omul simplu nu se poate apăra în fața acestor abuzuri.

Nu trebuie să mai intrăm în dispute inutile, să ne izolăm în plan extern, să nu mai lăsăm impresia că dăm legi pentru cine știe ce interese ascunse. Am lăsat impresia că am fost mai interesați de justiție decât de sănătate. Guvernul nu va emite nicio OUG privind sistemul judiciar. Orice schimbare trebuie să se facă printr-o amplă consultate cu organismele de specialitate, cu organismele internaționale”, a spus Viorica Dăncilă de la tribuna Congresului.

În ceea ce-i privește strict pe colegii săi pesediști, Dăncilă le-a transmis să fie mândri de guvernarea PSD-ALDE și de mărețele ei realizări (în care actualul premier include inclusiv ”construcția de autostrăzi” dar pe bucăți, motiv pentru care românii nu au sesizat evenimentul) și a promis că nimeni nu va fi ”lăsat în urmă”. Poate doar păstrat la răcoare, raportat la situația lui Dragnea.

Stănescu o ține pe a lui: Ne-am grăbit cu Congresul

”Baron” cu vechi state în PSD, Paul Stănescu face în continuare notă discordantă în corul adoratorilor aninați de fusta Vioricăi Dăncilă.
”Voi fi prezent dar nu voi vota. Nu era oportun acest Congres și nu am fost de acord cu el. A fost un apel la calm către colegii din PSD, nu trebuie să ne grăbim sau să ne grăbim încet, trebuia să analizăm cauzele eșecului de la europarlamentare.

Au fost mai multe cauze: demonizarea liderului partidului, votul din diaspora, atitudinea anumitor lideri ai PSD. Abia după finalizarea analizei puteam să facem un Congres”, explică Stănescu.

Paul Stănescu atrage și asupra faptului că PSD oricum va mai avea încă două congrese în acest an – unul în 2 – 3 săptămâni pentru desemnarea candidatului PSD la Președenție și celălalt ordinar, la termen, când trebuie aleasă întreaga garnitură de conducere pentru următorii patru ani: vicepreședinți, secretari generali adjuncți etc.

Stănescu nu a pierdut nici ocazia de a băga o strâmbă prin gardul Vioricăi afirmând că, după părerea lui, competiția pentru președinția PSD ”e deschisă”, respectiv nu este cazul ca Dăncilă să se bucure anticipat de victorie.

Ce nu a spus Stănescu este că toți pesediștii, cu mic cu mare, se țin cu ghearele de guvernare iar Viorica Dăncilă i-a avertizat clar: nu mă votați, demisionez și vă las pe toți la mâna lui Iohannis. Asta înseamnă că ”deschiderea” competiției interne este de fapt doar o crăpătură.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...