În vârstă de 110 ani, Dumitru Comănescu a fost declarat cel mai vârstnic bucureștean, prin decizia Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Născut pe 8 noiembrie 1908 la Provita de Jos, la Drăgăneasa, în județul Prahova, Dumitru Comănescu spune că secretul longevității sale a fost și este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoți și doi strănepoți. Cele mai frumoase amintiri le are din vremea Marii Uniri de la 1918, pe când era elev. A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești.
Examene la 86 de ani
Inițial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Țițeica, pentru ca apoi să își găsească vocația în lumea cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 și a lucrat timp de 70 ani: în 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. Când avea 86 de ani, s-a organizat la București un concurs pentru experți agricoli, s-a apucat de învățat și din zeci de candidați a luat locul 5 pe țară, așa încât și-a prelungit activitatea.
Proiectul „VIEȚI CENTENARE” al Primăriei Capitalei a demarat din data de 10 decembrie 2018 și se adresează tuturor seniorilor care au împlinit vârstă de cel puțîn 100 de ani și care au domiciliul stabil sau reședința în București. Aceștia, în urma depunerii și validării dosarului primesc din partea Primăriei Capitalei, prin CSMB, un premiu financiar în valoare de 5.000 de lei net/beneficiar, alături de o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieții și contribuției la dezvoltarea societății și a comunității Municipiului București și o recunoaștere a respectului și prețuirii față de seniorii bucureșteni”.
Cetățeanul TV