duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăReferendumul e la modă. Prezidențiale dublate și ele de un referendum

Referendumul e la modă. Prezidențiale dublate și ele de un referendum

-

Referendumul e la modă și în toamnă. Minoritari în Parlament, liberalii folosesc ”voința populară” ca bardă împotriva pesediștilor.

Ludovic Orban a declarat, la finalul consultărilor cu Klaus Iohannis, că PNL susține întru totul demersurile de transpunere imediată în Constituție a rezultatului referendumului din 26 mai.

Referendumul e la modă. Liberalii mai vor deja unul și în toamnă

Convocarea referendumului în aceeași zi cu alegerile europarlamentare a contribuit la creșterea prezenței ajutând astfel Opoziția. Date fiind avantajele obținute în 26 mai, tabăra anti-PSD vrea să repete figura și la alegerile prezidențiale din toamnă și asta cu ajutorul referendumului obligatoriu în cazul modificării Constituției.

”Voința cetățenilor, care s-a manifestat în cadrul referendumului convocat de președintele României, reprezintă lege pentru noi și PNL susține toate demersurile președintelui Klaus Iohannis pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni la acest referendum. Am abordat și subiectul legislației în domeniul justiției. Susținem clar reluarea dezbaterii publice pentru a genera o legislație în acord cu cea europeană, care să transpună recomandările din MCV și ale Comisiei de la Veneția. PNL va susține orice alte inițiative necesare pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni”, a declarat Orban.

Liderul PNL mai spune și că procesul de modificare a Constituției trebuie calculat astfel încât referendumul impus de lege în acest caz să poată avea loc concomitent cu alegerile prezidențiale din această toamnă: ”Ar fi bine să se ajungă la referendum odată cu scrutinul de alegeri prezidențiale, pentru că e și mai ieftin, și mai potrivit să organizăm referendumul cu ocazia acestor alegeri. Nu cred că va exista un partid politic care să se opună voinței exprimate de cetățeni, ca atare nu cred că va fi o dezbatere polemică pe această temă. Eu cred că trebuie transpusă în modificări constituționale cât mai repede posibil, epntru că știm bine că practica tergiversării poate să creeze pentru anumite forțe politice pretext pentru a amâna aceste modificări în speranță că nu vor fi adoptate. Eu cred că modificările trebuie să fie făcute într-un ritm cât mai alert posibil”.

Reamintim în context că ultima modificare a Constituție, operată în 2003 (an în care Parlamentul era dominat tot de PSD – n.r.), nu a trezit interesul românilor, motiv pentru care Guvernul Năstase a fost nevoit să organizeze un referendum de două zile, în caz contrar fiind clar că nu se va atinge pragul obligatoriu de prezență, 50% plus unu din numărul total al românilor cu drept de vot.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...