sâmbătă, septembrie 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPSD l-a scăpat pe Tăriceanu de DNA și Cotroceni dintr-un singur foc

PSD l-a scăpat pe Tăriceanu de DNA și Cotroceni dintr-un singur foc

-

PSD l-a scăpat pe Tăriceanu, a votat contra cererii DNA de începere a urmăririi penale a fostului premier PNL acuzat de luare de mită.

Senatul a repins, cu 71 de voturi ”contra” și 38 ”pentru”, cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a fostului premier PNL din anii 2005 – 2008. În schimbul acestui serviciu, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că și-a luat gândul de la candidatura la prezidențialele din toamnă. În urma acestui troc, PSD poate acum să-și facă jocurile prezidențiale fără grija că ALDE îi va înfige o sulă în coasta guvernării.

PSD l-a scăpat pe Tăriceanu dar acesta nu mai are voie să candideze la Președinție

”În acest moment candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez”, a declarat Tăriceanu la scurtă vreme după ce Senatul a spus DNA-ului ”pas”.

Deși e clar că Tăriceanu și-a negociat din timp un viitor fără DNA cu PSD, frica de procurori l-a făcut pe actualul lider ALDE să-și pregătească o apărare elaborată pentru urechile senatorilor votanți. A trecut în revistă probele și tot el le-a respins, s-a plâns că Parchetul nu i-a cerut punctul de vedere în faza premergătoare efectuării actelor de urmărire penală, a reclamat nerespectarea prezumției de nevinovăție și a susținut că este vorba despre un ”dosar politic” făcut doar ca să-l înfunde.

”Acest dosar este un talmeș balmeș fără cuprins și fără nici o logică. El nu este întâmplător făcut în acest fel ci din calcul cinic. Închipuiți-vă că trebuie să citiți o carte de 18000 de pagini în care paginile vin fără numerotare și fără continuitate. Începe cu capitolul 5, apoi urmează 12, apoi 1, apoi…. Ce șanse are cineva care a citit acest dosar să găsească dovezi în apărarea mea? Ce șanse am eu ca un judecător să găsească în acest Babylon argumente în favoarea mea? De voie de nevoie trebuie să dai crezare cuvintelor din rezumatul făcut de procuror. Cred că acest mod de a amesteca paginile și documentele este făcut pentru a îngreuna apărarea dar și pentru a ascunde lucruri care nu convin procurorilor (…) Mașina de zgomote (a DNA – n.r.) ne spune cu multă deontologie: Dacă știți că sunteți nevinovat, mergeți în fața instanței și dovediți-vă nevinovăția! Cât cinism! În primul rând, nu așa trebuie să funcționeze justiția! Nu noi trebuie să ne dovedim nevinovăția, ci procurorii trebuie să ne dovedească vinovăția! Și cum să te aperi de niște probe mincinoase, inventate în totalitate??!!”, i-a acuzat Tăriceanu, în rafele, pe procurori și, după cum se subînțelege, ”statul paralel”.

”Nu pot să vă dau sfaturi cu privire la felul în care să votați, dar atunci când veți vota, vă rog să aveți inima ușoară pentru că eu, Călin Popescu-Tăriceanu, nu am făcut niciodată vreo faptă de care sa îmi fie rușine!”, și-a încheiat Tăriceanu pledoaria cu un apel la coarda sentimentală a senatorilor. Nu fără folos, dat fiind rezultatul votului.

PSD-ul și-a salvat majoritatea și coaliția cu legea pe lege călcând

Rezultatul putea fi intuit înainte de vot, când liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, le-a dat colegilor săi semnalul de respingere a cererii DNA: ”Am constatat din păcate că nu s-a depășit faza politică. Solicitarea DNA are 73 de volume. Abia asta este, stimați colegi, imixtiunea votului în justiției, când invocați 26 mai. Nu ați văzut dosarul dar cereți proactiv urmărirea penală a unei persoane ca să vedem dacă este vinovată sau nu”.

Nu este nimic neobișnuit că Șerban Nicolae l-a apărat pe Tăriceanu sau că senatorii PSD au blocat încă o anchetă penală referitoare la un parlamentar.

Este în schimb o mare problemă atunci când un senator al României, recte Șerban Nicolae, îi apostrofează pe senatorii care vor să avizeze derularea anchetei penale pentru faptul că ”nu au văzut dosarul dar cer proactiv urmărirea penală a unei persoane ca să vedem dacă este vinovată sau nu”.

Un legiuitor care pe deasupra este jurist, așa cum este Șerban Nicolae, ar trebui să știe că senatorii nici nu au de ce să vadă dosarul și că da, o anchetă trebuie dusă până la capăt pentru a se putea vedea la final dacă o persoană suspectată este vinovată sau ba.
Într-o țară în care nu există abuzuri ale Justiției nu Parlamentul/Senatul stabilește vinovăția sau nevinovăția unei persoane, nici măcar atunci cănd suspecții au calitatea de membri sau de parteneri de guvernare ai PSD.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...