duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDăncilă urecheată de Iohannis din cauza ”baronilor”

Dăncilă urecheată de Iohannis din cauza ”baronilor”

-

Dăncilă urecheată de Iohannis, prin purtătorul său de cuvânt, pentru ”securizarea funcțiilor <<baronilor>>” prin OUG.

Intervenția prezidențială a avut loc la scurtă vreme după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că preşedinţii de Consilii Judeţene vor fi aleşi prin vot, nu prin negocieri politice.

Dăncilă urecheată de Iohannis pentru practici a la Dragnea

„Preşedintele României constată că PSD nu a înţeles nimic din aceste alegeri pe care le-a pierdut în mod catastrofal şi umblă iar la cutia cu ordonanţe de urgenţă, încercând să schimbe regulile în timpul jocului, ceea ce este inacceptabil. Cetăţenii le-au transmis clar că practica ordonanţelor de urgenţă trebuie să înceteze. În niciun caz acest instrument nu poate fi folosit în continuare în mod abuziv şi netransparent. Decizia legată de alegerea prin vot a preşedinţilor de CJ este încă o concesie pe care Viorica Dăncilă o face în favoarea baronilor PSD, în încercarea de a le câştiga sprijinul. În mod evident, dacă se va schimba legislaţia în sensul anunţat de premier, vor fi favorizaţi acei preşedinţi de Consilii Judeţene aflaţi în funcţii, adică domnii Marian Oprişan, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene. Aceşti baroni PSD, panicaţi de scăderea în sondaje a partidului, fac tot posibilul să îşi securizeze funcţiile”, a transmis Mădălina Dobrovolschi în numele președintelui Klaus Iohannis.

Liberalii sar și ei cu picioarele pe PSDăncilă

Peneliștii reclamă la rândul lor faptul că pesediștii nu au înțeles nimic din votul dat de români la europarlamentare și nici din trecerea referendumului pe Justiție, motiv pentru care perpetuează practica guvernării prin ordonanțe de urgență.

”Românii, în cadrul referendumului, au hotărât clar că nu mai vor ordonanţe de urgenţă pe Justiţie şi că vor un control constituţional al OUG care să fie declanşat şi de alte instituţii în afara Avocatului Poporului, iar Guvernul emite o OUG prin care vrea eternizarea baronilor PSD modificând modul de alegere şi anume alegerea lor directă. Această decizie neruşinată, complet neconstituţională, contravine voinţei românilor. Ne vom adresa Avocatului Poporului”, a reacționat și liderul PNL Ludovic Orban.

”Baronul” Marian Oprișan o dă cotită

Beneficiar direct al OUG-ului care îi scapă pe ”baroni” de negocieri cu adversari politici pentru prima dată mai puternici decât ei, pesedistul Marian Oprișan consideră că Iohannis e în eroare iar OUG-ul cu pricina era ”imperios necesară”.

„Domnul Iohannis face o eroare adresându-se într-un mod partizan PSD-ului. În România nu există doar poporul PSD, există şi cel al PNL, USR, etc. Dar, dincolo de astea, există poporul român. Decizia guvernului de astăzi era imperios necesară. Mai ales că, aşa cum domnia sa pare că a uitat, acest lucru era statuat de lege. În 2008 şi 2012, preşedinţii de CJ au fost aleşi de cetăţenii fiecărui judeţ în parte. Alegerea preşedinţilor de CJ de către partidele politice lasă loc şi de corupţie, mai ales că ştim de astfel de cazuri din ultimii ani. Nu sunt numai preşedinţi de CJ de la PSD, sunt de la toate partidele. Toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din ţară au fost de acord cu această modificare”, susține Oprișan.

În ceea ce privește justificarea urgenței, Oprișan invocă recomandărie Comisiei de la Veneția: ”De ce nu înţelege preşedinţia că acest lucru este urgent? Din cauza Comisiei de la Veneţia, care interzice şi recomandă cu tărie să nu modifici legea autorităţilor locale sau naţionale cu un an înainte de desfăşurarea alegerilor. De asta ne-am grăbit să modificăm legea acum, întorcându-ne practic la cetăţeni”.

Reamintim că Executivul a modificat astăzi, prin ordonanță de urgență, prevederile legale referitoare la alegerea președinților de CJ. În loc ca aceștia să fie aleși de consilieri, prin vot indirect și ca urmare a negocierilor politice, președinții de Consilii Județene vor fi aleși ca și primarii prin vot uninominal, dintr-un singur tur. Variantă care îi va ajuta pe ”baronii” PSD care își mai controlează cât de cât județele să câștige un nou mandat în fruntea CJ.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...