duminică, mai 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categoriePapa Francisc închide școlile din București

Papa Francisc închide școlile din București

-

Cursurile în cele 420 de unităţi de învăţământ de stat din Capitală ar putea fi suspendate vinerea viitoare, cu ocazia vizitei Papei Francisc la Bucureşti, urmând să fie demarate procedurile în acest sens.

Ioana Neacşu, șefa Inspectoratului Școlar al Municipiului București,
a propus, pentru joi, suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ de pe traseul de deplasare a Papei Francisc şi din imediata proximitate a acestuia, iar pentru şcolile care nu sunt legate geografic de traseul Papei decizia să rămână la nivelul consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, cu aprobarea inspectorului şcolar general.

„Pentru vineri, 31 mai, se va suspenda activitatea în cele 420 de unităţi de învăţământ de stat de pe raza Bucureştiului. Pentru joi, 30 mai, urmează să se stabilească măsuri diferenţiate”, a spus Neacșu, la Comandamentul întrunit la Primăria Capitalei în vederea organizării vizitei Papei Francisc.

Firea susține suspendarea cursurilor în toată Capitala

La rândul său, Ciprian Miron, director general al Poliţiei Capitalei, a spus că ar fi oportun ca toate unităţile de învăţământ să-şi suspende cursurile vinerea viitoare: „Din punctul nostru de vedere, ar fi foarte oportun ca toate unităţile de învăţământ să-şi suspende cursurile pentru vineri. V-am ruga să luaţi în considerare şi această posibilitate, pentru că ne-ar ajuta foarte mult. Măsurile de securitate sunt ample, Poliţia Capitalei participă cu aproape 2.000 de poliţişti la această misiune”.

Primarul general, Gabriela Firea, susține și ea suspendarea cursurilor: „Eu am propus suspendarea cursurilor în întreaga Capitală, în primul rând pentru că această posibilă închidere parţială îi va deruta pe mulţi elevi, care nu vor mai înţelege dacă trebuie sau nu trebuie să mai vină la şcoală. Cred că aceia care opinează pentru suspendare parţială nu realizează ce eveniment major se va desfăşura în Bucureşti şi nu înţeleg mulţi despre ce măsuri de securitate şi siguranţă a cetăţenilor şi tuturor pelerinilor şi participanţilor e vorba”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...