Intervenția Jandarmeriei în Piața Victoriei. Gabriela Firea: Primăria nu dă ordine prefectului

intervenția Jandarmeriei în Piaţa Victoriei

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, a declarat miercuri, referindu-se la intervenția Jandarmeriei în Piaţa Victoriei din data de 10 august, că Primăria Capitalei nu dă ordine jandarmilor sau prefectului, deoarece nu are o astfel de calitate.

Ea a menţionat că Primăria Capitalei a fost reprezentată la centrul de comandă prin viceprimarul Aurelian Bădulescu, deoarece acestuia i-au fost delegate atribuţiile în perioada respectivă. Firea a subliniat că viceprimarul avea atribuţii doar în ce priveşte eventuale restricţii de circulaţie sau devierea traseului unor mijloace de transport în comun. Primarul a mai precizat că aşteaptă finalizarea anchetei în domeniu, dar a menţionat totodată: „În general nu mă înconjur de oameni care mint”.

Zilele trecute, prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, spunea că a semnat ordinul pentru intervenţia Jandarmeriei în Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii. Afirmaţiile prefectului se contrazic cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan, care spuneau că ordinul a fost semnat în jurul orei 20.00.

„Am semnat ordinul după 12 noaptea. Trebuia restabilită ordinea. Este conform legii. Când jandarmii sunt atacaţi, ei au dreptul să acţioneze”, a declarat, luni, în Parlament Speranţa Cliseru, unde ar fi trebuit audiată în Comisia de apărare în legătură cu violențele Jandarmeriei la mitingul din 10 august.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.