Situație halucinantă în cazul copiilor Adrianei Bahmuțeanu. Sfătuiți, spune mama, de frații mai mai mari, cei doi minori pe care Adriana Bahmuțeanu îi are cu Silviu Prigoană, decedat la sfârșitul anului trecut, au ajuns să-și dea în judecată propria mamă!?!
Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană au avut împreună doi băieți, Maximus și Eduard. După decesul lui Silviu Prigoană în noiembrie 2024, femeia a încercat să obțină custodia minorilor, fiind singurul părinte în viață.
O decizie aberantă a instanțelor de judecată, din decembrie 2024, a stabilit că, și Adriana Bahmuțeanu are custodia copiilor săi, băieții vor rămâne în locuința tatălui lor, alături de frații mai mari, judecătorii considerând că cei doi minori sunt afectați de deces și trebuie să-și trăiască doliul!?! Despre dreptul mamei de a-și îngriji proprii copii, nici nu poate fi vorba. Lupta pentru cei doi copii este, potrivit acuzațiilor din spațiul public, o luptă a fiilor mai mari ai lui Prigoană – Honorius și Silvius a obține controlul total al averii omului de afaceri.
Judecătoria Sectorului 3 și „Protecția copilului”, complice la mascarada judiciară
Sentința controversată a fost atacată cu apel, dar dosarul trenează, Judecătoria Sectorului 3 refuzând pur și simplu să trimită dosarul la Tribunalul București. Asta cu toate că vorbim de o ordonanță președențială, o procedură juridică care are celeritate!?!
În această luptă a fost angrenată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 3, care, culmea, în loc să susțină drepturile mamei de a-și îngriji propriii copii, a trecut „cu arme și bagaje”, în tabără lui Honorius și Silvius Prigoană, făcând totul pentru a tergiversa rezolvarea situației pe cale legală.
Adriana Bahmuțeanu spune că, între timp, frații vitregi fac totul pentru a-i aliena parental pe copiii săi, să-i întoarcă împotriva mamei, cu complicitatea DGASPC Sector 3. Atitudinea complice a „Protecției copilului” a ieșit la iveală atunci când funcționarii au refuzat să dispună o expertiză psihologică judiciară, care să stabilească dacă cei doi minori sunt alienați parental.
Din păcate, este o situație deja banală în care, de obicei, părintele alienator, sfătuit de avocat și cu puțin sprijin de la „protecția copilului” reușește în timp scurt „să spele creierul” copiilor și să-i determine pe aceștia să-și urască propriul părinte.
Să nu mai vorbim de consecințele psihologice pe termen lung ale înstrăinării parentale, care pot duce la depresie și stimă de sine scăzută.
Copiii au refuzat să-și mai vadă mama
Totul a culminat cu refuzul copiilor de a sta de vorbă cu mama lor chiar în sediul DGASPC Sector 3. De asemenea, Adriana Bahmuțeanu a încercat să petreacă sărbătorile de iarnă alături de fiii săi, însă aceștia au refuzat să o însoțească, preferând să rămână în locuința tatălui lor.
Acum, cei doi minori, care ar fi fost alienați de frații mai mari au deschis mai multe procese împotriva propriei mame.
„Lege există, dar nu se aplică. Am dat în judecată DGASPC Sector 3 în contencios și le-am făcut și plângere la DNA. Legea 123 din 2024 privind protecția și promovarea drepturilor copilului spune că la primul semn de alienare parentală protecția copilului poate cere expertiză psihologică judiciară.
Deși i-am petiționat zilnic, cei de la DGASPC Sector 3 nu au considerat ca minorii Prigoană sunt alienați. Nici măcar când au început să mă dea în judecată. De o săptămână, curg procesele intentate de propriii mei copii pe rolul Judecătoriei Sector 3”, a spus Adriana Bahmuțeanu.
Avalanșă de procese
Recent, fiul ce mare al Adrianei Bahmuțeanu, Maximus, în vârstă de 17 ani, a depus o cerere în instanță în care a cerut emanciparea înainte de a împlini 18 ani, cerere în spatele căreia s-ar afla, de fapt, frații mai mari. Maximus este reprezentat în instanță chiar de avocatul fraților săi vitregi.
Mai mult, cei doi minori și-au dat în judecată mama pentru a o obliga să-i lase în continuare la școala privată în care învățau și să nu frecventeze cursurile școlii în care i-a transferat mama lor. Asta cu toate că Adriana Bahmuțeanu nu dispune de resursele financiare necesare pentru a plăti școala privată, nici măcar dacă s-ar lua în calcul pensiile de urmași.
În acest proces a fost încălcată și procedura repartizării aleatorii a dosarului. Astfel, minorii au cerut în instanță urgentarea procedurii, iar după stabilirea unui nou termen de judecată a fost schimbat și completul!?! Oare cu ce scop?
Avocata Luminița Adam spune ca este o situație pe care n-a mai întâlnit-o în toată practica de 35 de ani.
„Este o ordonanță președințială, care se judecă cu celeritate. Ar trebui ca termenele să fie foarte scurte, pentru că nu este o procedură de drept comun. Asta arată reaua credință a Judecătoriei Sectorului 3, care efectiv nu trimite dosarul, cu apel, la Tribunalul București, spre soluționare.
Cererea de judecată a minorilor este plină de expresii folosite de fratele vitreg, Honorius Prigoană, în cererile de chemare în judecată făcute de acesta. Mai mult, în acțiune sunt folosite și expresii care te duc spre un specialist al dreptului și nicidecum spre doi copii. Prin atitudinea sa și prin modul în care se poartă, fratele mai mare încercă să-i înstrăineze pe minori de mama lor, lucru care este incriminat de lege”, a declarat avocata Luminița Adam.
Cetățeanul TV