sâmbătă, octombrie 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaExpoziție și recital de chitară la ICR Beijing

Expoziție și recital de chitară la ICR Beijing

-

În contextul celebrării a 75 de ani de relaţii diplomatice bilaterale sino-române, Institutul Cultural Român de la Beijing, cu sprijinul AGERPRES şi al Centrului Cultural Chinez, vernisează marţi, 29 octombrie 2024, de la ora 19:00, la sediul din Galaxy Soho, expoziţie de carte şi fotografie „75 de ani de relaţii bilaterale româno-chineze în instantanee foto şi cărţi reprezentative”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în aceeaşi zi cu cel al expoziţiei similare deschise la Centrul Cultural Chinez din Bucureşti şi va putea fi vizionată până pe 15 decembrie 2024.

Expoziţia de fotografie constă în 35 de fotografii, în format 90×60 cm, care surprind întâlnirile la vârf ale liderilor din cele două ţări, în perioada 1966-2002, furnizate în format electronic de Agenţia Română de Presă AGERPRES.

Expoziţia de carte cuprinde peste 50 de titluri reprezentative din literatura şi istoria României, traduse în limba chineză de-a lungul timpului, completate cu volume ale culturii chineze traduse şi publicate în limba română.

Recital de chitară clasică

În deschiderea evenimentului, vă invităm la un recital de chitară clasică, susţinut de tânăra artistă Siena Vuşcan, cu un repertoriu de 40 de minute, care va include:

1. La Catedral, de Augustin Barrios

2. Elegie, de J.K. Mertz

3. The Old Lime Tree, de S. Rudnev

4. Fuoco, de Roland Dyens

5. Il Ultimo Tremolo, de Augustin Barrios

6. o compoziţie de George Enescu

7. Mo Li Hua

Siena Vuşcan s-a născut în Statele Unite pe 16 iulie 2009 şi, la vârsta de cinci ani, s-a mutat în China împreună cu familia. Între anii 2013 şi 2019, şi-a început cariera artistică în China, unde a participat la numeroase emisiuni şi concursuri de canto şi muzică tradiţională chineză, la CCTV, şi a prezentat propria emisiune pentru copii, Women De Baobei. A devenit cunoscută la nivel naţional în China după ce a apărut la Gala Anului Nou Chinezesc 2020, cel mai urmărit eveniment televizat din ţară.

În 2020, Siena s-a stabilit în România, când şi-a descoperit pasiunea pentru studiul chitarei clasice la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, participând la numeroase concursuri şi festivaluri şi obţinând premii remarcabile, inclusiv locul 2 la emisiunea „Românii au talent” 2020.

În prezent, Siena a revenit în China, este elevă în clasa a X-a la Yehudi Menuhin School of Music (campusul Qingdao) şi urmează cursurile Pre-College la Juilliard College of Music (campusul Tianjin), pregătindu-se sub îndrumarea unor profesori renumiţi, precum Beke Istvan, Wang You şi Kuang Junhong. La 15 ani, se afirmă deja ca un talent promiţător al chitarei clasice.

Programul evenimentului:

19:00 – Deschiderea oficială;

19:05 – E.S. dl. Dan-Horia Maxim, Ambasadorul României în R.P. Chineză – cuvânt de deschidere;

19:15 – Dl. Liviu Ţăranu, directorul ICR Beijing – prezentare detaliată a expoziţiei şi scurt istoric al relaţiilor bilaterale româno-chineze de-a lungul timpului;

19:30-Recital de chitară clasică susţinut de Siena Vuşcan (40 min);

20:10 – Cocktail.

Accesul este gratuit şi se face doar pe bază de înregistrare, scanând codul QR de pe invitaţie, sau direct la https://www.eventbrite.com/e/7575-years-of-romania-china-relations-photobook-exhibition-tickets-1053551152859?aff=oddtdtcreator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Probele din dosarul lui Dumitru Buzatu, eliminate de judecători: DNA are la dispoziţie 5 zile să spună ce face cu dosarul

0
Curtea de Apel Iași a decis vineri, 25 octombrie, că rechizitoriul procurorilor DNA a fost întocmit nelegal, motiv pentru care au eliminat decizia Tribunalului Vaslui privind începerea procesului. CITEŞTE ŞI: Focar de rujeolă la o şcoală din județul Buzău Instanța...