marți, octombrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCLUJ. Anchetă la spital după ce un bebeluş a murit

CLUJ. Anchetă la spital după ce un bebeluş a murit

-

Acuzații serioase au fost lansate după decesul tragic al unui bebeluș de patru luni în spitalul din Cluj, cauzat de insuficiență multiplă de organe provocată de un șoc septic.

CITEŞTE ŞI: Sorin Lavric – senator AUR: Microîntreprinderile au devenit ”dușmanul” coaliției PSD-PNL

Incidentul a stârnit controverse și ridică semne de întrebare legate de modul în care a fost gestionat cazul medical al copilului.

Anchetă internă demarată Spitalul de Pediatrie Cluj

Părinții bebelușului acuză că acesta ar fi trebuit să fie supus de urgență unei operații pentru o afecțiune cardiacă, însă nu a fost găsit loc la Institutul Inimii, astfel că micuțul a rămas în grija medicilor de la Spitalul de Pediatrie. Aceștia susțin că amânarea intervenției a contribuit la agravarea stării copilului.

În paralel, Spitalul de Pediatrie din Cluj a demarat o anchetă internă pentru a clarifica circumstanțele decesului, în timp ce conducerea Institutului Inimii neagă că operația ar fi fost amânată din lipsa locurilor disponibile. Potrivit acestora, intervenția nu a putut fi efectuată din cauza pneumoniei severe de care suferea copilul, afecțiune care, în final, i-a fost fatală.

Ce spun părinții bebelușului mort din Cluj

„Toate analizele erau la zi, copilul nu avea infecție sau inflamație. În acea zi, soția și bebe erau la pediatrie în Cluj. Ni s-a spus că trebuia operat de urgență, dar nu-s locuri în spital. După internare a fost diagnosticat cu stafilococ auriu în Cluj. A murit din cauza septicemiei și a apărut o insuficiență de organe de la septicemie”, a declarat tatăl bebelușului.

Mama copilului a povestit că, la fiecare consult, era rugată să iasă din încăpere, inițial crezând că acest lucru era pentru a o proteja emoțional. Însă, în momentul în care a fost trimisă afară și în timpul decesului, a realizat că ceva grav se întâmpla și că situația era mult mai serioasă decât i se spusese.

Părinții au depus plângere penală

Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii din Cluj, a oferit o perspectivă diferită asupra cazului, afirmând că bebelușul era deja într-o stare critică din punct de vedere cardiac atunci când a ajuns la institut. Inițial, copilul trebuia să fie operat, dar în perioada de așteptare a dezvoltat febră și o infecție pulmonară gravă, ceea ce a împiedicat realizarea intervenției chirurgicale pe inimă.

După ce pneumonia s-a agravat, bebelușul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie pentru a fi tratat, însă starea sa s-a înrăutățit rapid din cauza problemelor cardiace preexistente. Molnar a subliniat că nu lipsa locurilor la Institutul Inimii a fost cauza întârzierii intervenției, ci faptul că sănătatea copilului nu permitea efectuarea operației în condiții sigure.

Reprezentanții Spitalului de Copii din Cluj au anunțat că a fost inițiată o anchetă internă pentru a investiga circumstanțele care au condus la decesul copilului. Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al spitalului, a confirmat că, în urma plângerilor depuse de părinți, se desfășoară o investigație pentru a clarifica toate detaliile acestui tragic incident.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Proiect în Parlament pentru reorganizarea României: Maximum 8 judeţe

0
România s-ar putea schimba radical. Un proiect privind reorganizarea administrativă a României a ajuns în Parlament. CITEŞTE ŞI: Cine deschide listele partidelor pentru alegerile parlamentare în București USR anunţă marţi că a depus, sub semnătura parlamentarilor Alin Apostol, Narcis Mircescu...