marți, octombrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăPrima fabrică de panouri fotovoltaice din România va fi construită la Sfântu...

Prima fabrică de panouri fotovoltaice din România va fi construită la Sfântu Gheorghe

-

Premieră la Ministerul Energiei. Au fost semnate primele contracte PNRR pentru dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice în baterii. De asemenea, apare prima investiție românească în producția de panouri fotovoltaice.

Ministrul Energiei a semnat două contracte de finanțare prin Investiția 4.3 și un contract prin Investiția 4.2 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ce vizează dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice și promovarea investițiilor în lanțul valoric al celulelor și panourilor fotovoltaice.

„În această vară, am văzut toți cât de importante și necesare sunt investițiile în capacitățile de stocare a energiei electrice. Pe lângă rolul în echilibrarea sistemului, capacitățile de stocare ne permit să putem beneficia energia ieftină și verde produsă de parcurile solare și eoliene și atunci când nu bate soarele sau nu bate vântul. Astfel vom avea o energie mai sigură și mai ieftină. Astăzi am semnat primele două contracte din apelul lansat ca parte a PNRR – investiția 4.3. În plus, trebuie să reducem dependența de importurile de panouri fotovoltaice din țările din afara UE, de aceea sprijinim cu bani nerambursabili investițiile românești în producția celulelor și panourilor fotovoltaice. Am semnat tot astăzi primul contract, care va sprijini construcția unei fabrici de panouri fotovoltaice, de la zero, la Sfântu Gheorghe”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CLUJ. Anchetă la spital după ce un bebeluş a murit

0
Acuzații serioase au fost lansate după decesul tragic al unui bebeluș de patru luni în spitalul din Cluj, cauzat de insuficiență multiplă de organe provocată de un șoc septic. CITEŞTE ŞI: Sorin Lavric – senator AUR: Microîntreprinderile au devenit...