vineri, octombrie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCiolacu vrea o nouă Lege a Sportului după ce Federaţia de Canotaj...

Ciolacu vrea o nouă Lege a Sportului după ce Federaţia de Canotaj şi-a tras premii după premii

-

Marcel Ciolacu a vorbit, din nou, despre scandalul recent din sportul românesc. Întrebat dacă va trimite Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), Ciolacu a dat asigurări că nu are de ce și că este nevoie de o nouă lege în sportul românesc.

CITEŞTE ŞI: Nicuşor Dan, ironizat de Ciolacu: Să moară şi capra vecinului!

Întrebarea a venit în contextul în care fostul ministru Eduard Novak a notat, vineri, într-un nou mesaj postat pe Facebook, că problema de fond în cazul premierilor de după Jocurile Olimpice este reprezentată de „modul lipsit de transparenţă, imoral şi aflat chiar la limita legalităţii în ceea ce priveşte decizia de a acorda o recompensă în cuantum de 160.000 de euro contabilei instituţiei” pe care o conduce Elisabeta Lipă.

Nu trimite corpul de control

„Nu, lucrurile sunt foarte clare, nu am de ce să trimit corpul de control. Sunt niște anomalii în lege. Dar ANS a făcut o propunere pentru COSR, iar COSR a trimis înapoi propunerea legată de lotul de la caiac-canoe. Toate propunerile sunt pe baza aceleași legi care a invocat această problemă. Nu l-am auzit atunci să spună că sunt anomalii în lege. Eu am discutat și cu dl. Covaliu, și cu dna. Lipă, și sunt convins că, până vor ajunge la aprobarea noastră în guvern, lucrurile vor fi clare. Cu acea ocazie, aș face și o modificare legislativă, pentru a evita repetarea acestei situații.

Eu înțeleg că doamna Lipă și-a asumat intrarea într-un partid și o candidatură de bună credință. Toate partidele vorbesc despre sport, dar nu au niciun sportiv de talia unui campion olimpic sau mondial precum dna. Lipă sau dl. Hăgănu. Noi am decis să aducem sportivi în partid, pentru că sportul românesc are nevoie de o nouă lege. Încercăm să acoperim toate sporturile și să avem o reprezentare în Parlament. Suntem toți mândri de doamna Lipă, una dintre marile campioane ale României. Să o pedepsim pentru că nu a explicat de la început că acea sumă nu era destinată unei singure persoane, ci pentru 56 de persoane, doar pentru că un fost șef, care este frustrat că nu mai deține funcția, a spus altceva? Să ne respectăm campionii. L-am trimis și pe Gică Popescu în închisoare, și cu ce ne-am ales, România și sportul românesc? Cu nimic”, a explicat Marcel Ciolacu.

Cum s-au împărțit banii din sport

Situația tulbure de la ANS a ieșit la iveală după ce, miercuri, Eduard Novak a postat pe Facebook un mesaj prin care acuză premierile făcute după Jocurile Olimpice, el precizând că secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj şi contabilul şef al forului au primit premii mai mari decât campionul David Popovici. „Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) şi Petrescu Roxana (contabilul şef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obţinut de Daniel Popovici”, a scris Eduard Novak.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Simion cheamă lumea în stradă: În 2024 nu mai avem o Românie democratică!

0
Prezidențiabilul și președintele AUR, George Simion, susține că cei din PSD și USR au făcut contestații în mai multe județe în legătură cu listele partidului pentru alegerile parlamentare, pentru a-i scoate din cursa electorală. CITEŞTE ŞI: Simion acuzat de...