luni, septembrie 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCare este cea mai mare pensie plătită pentru un fost angajat MAI

Care este cea mai mare pensie plătită pentru un fost angajat MAI

-

Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) plătește în prezent pensii militare pentru 113.105 beneficiari, iar 13% dintre aceștia încasează pensii sub 3.000 de lei, conform datelor comunicate de Ministerul de Interne.Potrivit oficialilor MAI, „cea mai mare pensie militară achitată în luna septembrie din acest an de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost de 22.420 de lei net, iar cea mai mică pensie a fost de 67 de lei”.

CITEŞTE ŞI: Președintele Consiliului Elevilor din Prahova a rămas repetent: Nu a mai fost la şcoală din ianuarie!

Bugetul alocat pentru plata pensiilor militare a depășit în acest an 7,3 miliarde de lei (aproape 1,5 miliarde de euro), în creștere cu 11,7% față de suma alocată anul trecut, când bugetul a fost de peste 6,5 miliarde de lei, arată datele transmise de MAI la solicitarea HotNews.ro.Începând din octombrie 2024, toate pensiile militare mai mici de 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, aducând astfel un plus de 100 de lei și celor cu pensii care depășesc acest prag. Pensiile militare au fost exceptate de la recalculare, spre deosebire de cele din sistemul public, care au fost gestionate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) conform Legii nr. 360/2023 intrată în vigoare la 1 septembrie 2024.Guvernul a decis la 11 septembrie 2024 majorarea plafonului lunar neimpozabil de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, măsură care va intra în vigoare începând cu luna octombrie și pentru pensiile militare, „la fel ca restul pensiilor din sistem public”.

Impactul bugetar

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, estimează că impactul bugetar va fi de 34,6 milioane de lei în 2024, afectând aproximativ 200.000 de beneficiari.Până în prezent, toate pensiile sub 2.000 de lei nu erau impozitate, iar pe suma care depășea acest prag se aplica un impozit de 10%. De luna viitoare, pensionarii militari cu pensii mai mici de 3.000 de lei nu vor mai plăti acest impozit, iar cei cu pensii mai mari de 3.000 de lei vor câștiga maximum 100 de lei, similar cu toți pensionarii din sistemul public de pensii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Cine poate cumula pensia cu alte venituri

0
O serie de modificări au fost introduse, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, la începutul acestei luni. CITEŞTE ŞI: Impact devastator pe un bulevard din Iaşi Printre acestea este de menționat noul mod de calcul al pensiilor....