vineri, septembrie 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCiucă se face de râs cu ideea  unei „majorități a dreptei” în...

Ciucă se face de râs cu ideea  unei „majorități a dreptei” în Capitală, cu PNL alături de Nicușor Dan

-

USR demolează inițiativa penru care Ciucă e gata să-l trădeze cu seninătate pe “camaradul” Burduja.

Președintele PNL a confirmat, alături de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că liberalii susțin constituirea unei majorități de dreapta în Consiliul General al Capitalei (CGMB). După votul din iunie, în noul noul Consiliu, USR, PMP și Forța Dreptei vor avea împreună 17 mandate de consilier, PSD 16, iar PNL doar 7. USR nu confirmă însă dorința de a avea alături liberalii, ci dimpotrivă spun că este o iluzie.

În ultimele săptămâni, în mass-media circulau deja informații potrivit cărora Partidul Național Liberal negociază cu Nicușor Dan formarea unei majorități de dreapta la nivelul viitorului Consiliu General al Municipiului București (CGMB). La emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai”, de miercuri seara, președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a confirmat primarului Capitalei, Nicușor Dan, că liberalii sprijină proiectul acestuia și că „vor asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei”.

Pentru majoritatea de dreapta la PMB, matematica e marea problemă

Potrivit datelor BEC, rezultatele votului din iunie arată că, din octombrie, PNL va avea 7 consilieri, în timp ce USR va avea 17, PSD 16, PUSL 6, AUR 5 și REPER 4 consilieri. Matematic, majoritatea simplă înseamnă 29 de consilieri, iar majoritatea calificată 37 de voturi (din 55 în total). Cifrele crează exact prima problemă: 17+7+4=28. A doua problemă este USR.

USR spune că negocierea cu PNL este „o perdea de fum”

Tot la 25 septembrie, Vlad Voiculescu, liderul USR București, a afirmat că nu există nicio negociere între USR și PNL pentru formarea unei majorități în Consiliul General al Municipiului București. El a catalogat această informație drept „o perdea de fum” și a acuzat PNL de trădarea majorității de dreapta care susținea proiectele lui Nicușor Dan.

Voiculescu a criticat dur PNL, afirmând că partidul mimează o orientare de dreapta doar în campanii electorale. El a amintit de ruptura dintre PNL și USR atât la nivel local, cât și guvernamental.

În 2020 am creat la București o majoritate de dreapta (USR+PNL+PMP) în Consiliu care a susținut proiectele primarului Nicușor Dan. Cu 6 luni înainte de alegeri, PNL s-a lepădat de USR și de Nicușor Dan și la București, așa cum făcuseră în 2021 în guvern”, a spus Voiculescu, pe rețelele de socializare.

După care USR se contrazice singur

Deputata USR Diana Stoica a confirmat că primarul Nicușor Dan încearcă să formeze o majoritate de dreapta în CGMB. Într-o intervenție pe B1 TV, ea a precizat și că deși PNL l-a atacat constant pe Nicușor Dan în campania locală, colaborarea cu PSD la guvernare de aproape trei ani îngreunează o eventuală alianță anti-PSD.

Stoica a subliniat că, dacă PNL va înceta colaborarea cu PSD și va abandona „pesedismele”, ar putea deveni parte a unei majorități de dreapta care să susțină proiectele pentru bucureșteni, la care Nicușor Dan are nevoie de sprijin.

Citește mai multe Detalii

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...