vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFenomenul ploilor îngheţate, în Capitală: Avertismentul ANM

Fenomenul ploilor îngheţate, în Capitală: Avertismentul ANM

-

Toamna își face simțită prezența în București, cu temperaturi în scădere și un cer tot mai acoperit de nori, conform prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Iată când se așteaptă ploi cu gheață în Capitală!

CITEŞTE ŞI: Alertă de ploi şi vânt în Capitală: Anunţul ANM

Astăzi, 20 septembrie, vremea va fi răcoroasă, cu maxime de 24 de grade Celsius și cer parțial noros. Vântul va sufla cu intensificări, atingând viteze între 40 și 45 km/h, accentuând senzația de frig și marcând începutul unei schimbări semnificative în regimul termic.

Deși toamna avansează treptat, meteorologii avertizează că la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lui decembrie ar putea apărea un fenomen periculos: ploaia înghețată, cunoscută și sub denumirea de „freezing rain”. Acest fenomen se produce atunci când ploaia atinge o suprafață rece și îngheață instantaneu, formând un strat subțire de gheață transparentă. Deși pare inofensiv, acest strat este extrem de periculos, fiind greu de observat și creând condiții dificile pentru circulație, atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi.

A mai fost şi în trecut

În trecut, Capitala s-a mai confruntat cu acest fenomen, când autoritățile au emis avertismente serioase cu privire la riscurile implicate. Drumurile și trotuarele au devenit periculoase pentru pietoni, ducând la o creștere semnificativă a accidentelor, iar copacii încărcați de gheață s-au prăbușit, afectând alimentarea cu energie electrică.

Pentru a face față acestui fenomen, autoritățile recomandă evitarea deplasărilor cu mașina în aceste condiții, cu excepția situațiilor absolut necesare. Dacă șofatul nu poate fi evitat, este esențial să se adopte măsuri de siguranță: anvelopele de iarnă să fie în stare bună, farurile să funcționeze corect, iar rezervorul să fie plin. Pietonii sunt sfătuiți să poarte încălțăminte cu talpă antiderapantă și să evite zonele expuse gheții.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Bătaie ca în filme într-o instituţie publică

0
Scandal major într-o instituție publică din România. Totul, în contextul unui triunghi amoros, în cadrul unui DGASPC din Vaslui. CITEŞTE ŞI: Constanța. Doi elevi s-au bătut la școală Protagoniștii scandalului au fost un șofer și un jurist din cadrul DGASPC. Motivul,...