joi, septembrie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCând vor lua profesorii prima de carieră didactică: S-a votat legea!

Când vor lua profesorii prima de carieră didactică: S-a votat legea!

-

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, proiectul de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 87/2023, stabilind că prima de carieră didactică şi prima de carieră profesională pentru personalul didactic şi, respectiv, cel administrativ se acordă începând cu luna octombrie a fiecărui an şi va putea fi utilizată până în luna octombrie a anului următor inclusiv.

CITEŞTE ŞI: Veşti proaste pentru pensionari: Ce spune ministrul Muncii

Legea merge spre promulgare la șeful statului.

Dacă anterior legea prevedea că prima de carieră didactică „se acordă într-o singură tranşă, respectiv în luna octombrie”, Parlamentul a introdus un amendament care prevede că prima de carieră didactică se acordă „începând cu luna octombrie a fiecărui an, şi va putea fi utilizată până în luna octombrie a anului următor inclusiv”. La fel se va acorda și prima de carieră profesională.

Deputaţii au mai stabilit că prima de carieră didactică se acordă şi pentru următorii ani şcolari/universitari, respectiv în perioada anilor şcolari/universitari 2023 – 2024 până în anul şcolar/universitar 2026 – 2027 inclusiv pentru a susţine cariera didactică a personalului didactic din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, în conformitate cu obiectivele Programului Educaţie şi Ocupare 2021 – 2027 şi în limita fondurilor disponibile cu această destinaţie şi va putea fi utilizată până în luna octombrie a anului următor inclusiv.

„Personalul administrativ din învăţământul preuniversitar şi universitar, aflat în activitate în anul şcolar, respectiv universitar, 2022 – 2023, beneficiază de o primă de carieră profesională pe suport electronic, în limita unui plafon anual de 500 lei net/an şcolar/universitar suportată din Programul Educaţie şi Ocupare 2021 – 2027, în limita bugetului disponibil pentru această categorie de măsură şi în conformitate cu regulile de eligibilitate ale programului operaţional”, indică actul normativ.

Cine beneficiază

Conform modificărilor aduse de deputaţi ordonanţei, vor beneficia de acest program, personalul din învăţământul preuniversitar, respectiv cadrele didactice, didactice auxiliare din învăţământul preuniversitar de stat, precum şi cadrele didactice din sistemul de învăţământ universitar de stat care deţin gradul didactic de conferenţiar, şef de lucrări/lector şi asistent universitar, precum şi personalul didactic auxiliar, din sistemul de învăţământ universitar, aflat în activitate într-un an şcolar/universitar începând cu anul şcolar/universitar 2022 – 2023 până în anul şcolar/universitar 2026 – 2027 inclusiv.

De asemenea, va beneficia de aceste prevederi personalul administrativ din învăţământul preuniversitar aflat în activitate într-un an şcolar începând cu anul şcolar 2022 – 2023 până în anul şcolar 2026 – 2027 inclusiv, precum şi personalul administrativ din învăţământul universitar aflat în activitate într-un an universitar începând cu anul universitar 2022 – 2023 până în anul universitar 2026 – 2027.

Reprezentanţii Inspectoratelor şcolare judeţene şi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti elaborează lista cu beneficiarii finali, având în vedere informaţiile comunicate şi asumate de reprezentanţii unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Universităţile de stat elaborează lista cu beneficiari finali potrivit procedurilor proprii. Listele cu beneficiarii finali se elaborează până la data de 20 septembrie a fiecărui an, începând cu anul 2024.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...