duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrima tabără pentru sinistrați, organizată în Galați. Fotea: După ce casele vor...

Prima tabără pentru sinistrați, organizată în Galați. Fotea: După ce casele vor fi curățate de nămol, se vor face evaluări pentru despăgubiri

-

A fost instalată prima tabără pentru sinistrați din județul Galați. Dispune de 30 de corturi, echipate cu 200 de paturi și saci de dormit, instalația de încălzire fiind complet funcțională.

De asemenea, sunt asigurate două containere pentru duș și baie, precum și două bucătării mobile, pentru a răspunde nevoilor de bază ale persoanelor afectate.

„Încă din timpul nopții au ajuns primele căsuțe-module la Cudalbi și Piscu. Vor ajunge și altele. Sunt 405 tone de alimente, apă și mâncare, care urmează să ajungă aici, la fiecare comună. Astăzi vor fi echipe de ingineri care vor evalua drumurile naționale, urmează și cele locale. După ce casele vor fi curățate de nămol, se vor face evaluări pentru despăgubiri. Deși în prima etapă s-a vorbit de șase comună, sunt aproape 23-24 de comune care au fost afectate de inundați. Din păcate, este vorba de 5.400 de case afectate”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați, coordonatorul Comitetului pentru Situații de Urgență.

Ministrul Predoiu a subliniat că tabăra a fost dotată cu toate condițiile necesare pentru siguranța celor care vor fi cazați aici.

„Este o prioritate ca persoanele afectate să primească tot sprijinul de care au nevoie, iar autoritățile sunt mobilizate pentru a răspunde rapid tuturor solicitărilor”, a declarat Predoiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...