miercuri, septembrie 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCiolacu: Cea mai importantă veste este că inflația a reînceput să scadă

Ciolacu: Cea mai importantă veste este că inflația a reînceput să scadă

-

Premierul Marcel Ciolacu anunță că inflația a reînceput să scadă, ajungând la 5,1%, la jumătate față de iunie 2023. 

„Cea mai importantă veste de azi este că inflația a reînceput să scadă, ajungând la 5,1%, la jumătate față de iunie 2023, când am preluat mandatul de Prim-ministru. Datele oficiale demonstrează că măsurile noastre privind plafonarea prețului la energie și gaze și a adaosului comercial la principalele alimente de bază au funcționat. Banca Națională a României arată clar că, fără aceste măsuri, inflația era azi de 15%, triplă față de ceea din prezent!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu. 

Avem și o a doua veste bună, susține premierul. Investițiile nete în economie sunt la un record istoric, depășind în primul semestru 80 de miliarde lei.

„Mai mult cu 10 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului trecut, dublu față de perioada guvernării 2020-2021. Aprobăm azi 2.5 miliarde ca să plătim investiții în comunități locale, gestionate prin PNDL și PNRR. Alte 2,3 miliarde de lei merg către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Dezvoltării: plătim beneficiarii proiectelor de infrastructură modernă de transport ce protejează mediul și putem să contractăm noi investiții pe transport verde”, a mai adăugat Ciolacu. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Subvențiile pentru mașini electrice, TĂIATE!

0
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus miercuri, 25 septembrie, că decizia de a diminua cuantumul subvențiilor pentru mașini electrice a aparținut Finanțelor. CITEŞTE ŞI: Primăria Galați își face flotă de mașini electrice Oficialul s-a declarat convins că, odată evaluat impactul reducerii...