vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMăsuri legislative pentru protejarea victimelor hărţuirii: Se pot depune plângeri anonime

Măsuri legislative pentru protejarea victimelor hărţuirii: Se pot depune plângeri anonime

-

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că, în şedinţa de Guvern, va fi discutat un subiect cu care Executivul era „dator în faţa opiniei publice”, respectiv modificarea legislaţiei pentru protejarea victimelor hărţuirii sexuale.

CITEŞTE ŞI: Alfred Bulai, dat afară din casă de soţie după scandalul de hărţuire

„Alt subiect cu care eram datori în faţa opiniei publice este modificarea legislaţiei pentru protejarea victimelor hărţuirii sexuale. Principala modificare este că victimele acestor agresiuni pot depune şi sesizări anonime”, a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, pentru ca sesizarea să poate fi examinată şi soluţionată, trebuie să conţină indicii referitoare la fapte de hărţuire pe criteriul de sex sau hărţuire morală.

Descurajarea fenomenului

„Venim şi cu norme ce permit universităţilor şi altor instituţii, inclusiv unităţilor de învăţământ preuniversitar să ia măsuri de descurajare a acestui fenomen”, a mai transmis premierul.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, în 1 august, în şedinţa de Guvern, că se discută despre modificarea legislaţiei, astfel încât toate sesizările privind încălcarea deontologiei universitare să fie analizate rapid, indiferent dacă acestea sunt făcute formal sau anonim.

„Sesizările care vizează fapte cu caracter penal, spre exemplu hărţuirea, vor fi transmise direct la procurori şi la Poliţie”, anunţa ministrul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ponta şi-a recâştigat titlul de doctor: Instanţa Supremă a luat decizia!

0
Fostul premier Victor Ponta a obținut anularea ordinului prin care Ministerul Educației i-a retras, în 2016, titlul de doctor. Decizia este definitivă și a fost pronunțată miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în baza unei decizii...