sâmbătă, octombrie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăGimnasta Simona Voinea, apel către arbitri: Îmi doresc foarte mult să mi...

Gimnasta Simona Voinea, apel către arbitri: Îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate!

-

Îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate, transmite categoric, la venirea în țară, gimnasta Sabrina Voinea. Vă reamintim că ea a fost depunctată la Jocurile Olimpice de la Paris. Sabrina Voinea a spus marți că arbitrele au folosit o fotografie falsă pentru a o depuncta.

CITEŞTE ŞI: Grindeanu: proiectul podului de la Brăila a avut o soluţie tehnică proastă cu privire la covorul de asfalt

„Mă simt puțin mai bine și îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate și să fie un rezultat, la final, foarte bun”, a spus Sabrina Voinea la venirea în țară, conform Mediafax.

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei, spune, miercuri, la revenirea în țară, că nu va renunța până nu se va face dreptate în ceea ce privește finala la sol de la Jocurile Olimpice: „Au vrut să credem că România este mică, dar noi românii suntem putenici și nu vom lăsa”.

„Suntem puțin mai bine, șocate am fost alaltăieri după-amiază, spre finalul zilei. Nu ne vom lăsa, eu nu mă las atâta timp cât știu ce dificultate a avut Sabrina la sol, cât de corect a executat și partea arttistică, și partea acrobatică, faptul că au încercat să ne păcălească cu acea zecime… nu voi renunța, merg până în pânzele albe, până se va face dreptate. Eu nu cer medalia nimănui, atât am spus pot fi la egalitate, Sabrina cu cea din America, dar este clar că Sabrina urcând cu această zecime de la sol are bronzul”, a declarat Camelia Voinea la Aeroportul Otopeni.

Ea spune că rezultatul final după reanalizarea exercițiului ar putea fi dat joi: „Oricum până la finalizarea Jocurilor Olimpice, care e foarte aproape, va trebui să avem un rezultat final”.

Camelia Voinea a mulțumit românilor care au fost alături de ea și de Sabrina: „Au vrut să credem că România este mică, dar noi românii suntem putenici și nu vom lăsa”.

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie, conform COSR. În conjunctura acordării notelor și acceptării contestațiilor, afectată a fost și Ana Barbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

Scrisoare de la FRG

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a trimis o scrisoare şefului federaţiei internaţionale Morinari Watanabe, în care cere prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la dificultate si execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice.

Potrivit FRG, Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieşire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.

În acelaşi timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenţei să se facă publice analiza detaliată şi justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunităţii gimnasticii din România, autorităţilor guvernamentale şi de stat, media naţională şi internaţională.

Totodată, Federaţia Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) două memorii, urmând procedurile acestuia: unul referitor la modul de soluţionare al contestaţiei gimnastei Jordan Chiles, după anunţarea clasamentului.

Cel de-al doilea, pentru felul în care au fost soluţionate contestaţiile pentru Sabrina Maneca Voinea şi Jordan Chiles.

„Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu şi Sabrinei Maneca Voinea, Federaţia Română de Gimnastică urmăreşte prin demersurile sale corectarea greşelilor de arbitraj şi repunerea în drepturi a sportivelor noastre”, anunţă FRG, conform News.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni:„Planul pentru România este bazat pe cinci priorități naționale”

0
Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a depus sâmbătă candidatura la președinția României fiind convins că România are nevoie de o schimbare. „A venit timpul să privim cu echilibru și responsabilitate această demnitate în statul român”, a spus liderul PSD. „Vin în...