marți, septembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCiucă l-a chemat la ordine pe Boloş

Ciucă l-a chemat la ordine pe Boloş

-

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a fost chemat la sediul PNL, pentru a discuta cu șeful său, Nicolae Ciucă. La discuții a fost prezent și Lucian Bode.

CITEŞTE ŞI: Un temut interlop lăsat de instanţă să-şi facă ziua în Grecia

Ministrul Finanțelor trebuie să vină cu un plan de măsuri de reducere a cheltuielilor, care trebuie prezentat în coaliție până la 1 septembrie, iar la Comisia Europeană până pe 15 octombrie.

Întrebat dacă se va pune o limită de cheltuieli pentru ministere și instituțiile din administrația centrală, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a declarat că: ,,Lucrul acesta, după cum știți, am sarcină din partea coaliției de guvernare, până la 1 septembrie, să vin cu acest plan. Este perioada în care trebuie să elaborez acest plan de măsuri și este o sarcină pe care am primit-o de la domnul prim-ministru.”

Cât despre reducerea cheltuielor în primării, ministrul Finanțelor a spus că deocamdată nu au fost luate decizii.

CNP-ul fiscal, discutat cu mediul de afaceri

Marcel Boloș a declarat că: ,,26 august este data la care va avea o întâlnire cu mediul de afaceri.”

Ministrul Finanțelor a explicat luni seara într-o postare pe Facebook, că România are nevoie de un sistem fiscal modern, de politici publice raţionale, de o restructurare de cheltuieli publice, de luptă continuă cu evaziunea fiscală, dar şi de o utilizare eficientă a banilor publici destinaţi românilor.

Atunci când eşti ministrul Finanţelor şi ai în faţă 175 miliarde lei creanţe neîncasate la buget, un GAP TVA de 32 miliarde lei, un GAP de impozit pe venit de 19 miliarde lei, un GAP la contribuţiile sociale de 53 miliarde lei, îţi pui în permanenţă întrebarea: ce este corect de făcut pentru ca mediul de afaceri şi populaţia să nu aibă parte de noi şi noi sarcini fiscale? Pentru că introducerea de noi taxe nu este o soluţie. În acelaşi timp, te uiţi în jur cum unii aleg să răstălmăcească în mod toxic intenţiile şi prevederile unor propuneri pentru a-şi urmări propriile interese politice şi pentru a induce în eroare opinia publică. În loc să contribuie constructiv la dezbaterea publică şi să propună soluţii viabile, preferă să recurgă la denigrarea mea personală şi dezinformare. Aceasta este o dovadă clară a lipsei de responsabilitate şi a incapacităţii de a oferi alternative reale şi constructive pentru problemele cu care se confruntă România, a scris ministrul. luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce se întâmplă cu salariile românilor: Anunţul ministrului de Finanţe

0
Bugetarii sunt prioritate zero pentru Guvernul României. Asigurarea fondurilor pentru creșterile salariale în sectorul bugetar, în valoare de 10,4 miliarde de lei, a fost principala prioritate a Guvernului la rectificarea bugetară pentru 2024, a declarat luni ministrul Finanțelor, Marcel...