sâmbătă, septembrie 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalAvocatul interlopului Țâță, șeful PNL Neamț George Lazăr, judecat pentru corupție

Avocatul interlopului Țâță, șeful PNL Neamț George Lazăr, judecat pentru corupție

-

Cunoscut drept avocatul interlopului Țâță, președintele filialei PNL Neamț, secretarul de stat George Lazăr, a dat de belea.

Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie fiind acuzat că a tras sforile pentru a menține un apropiat în funcţia de director al Direcţiei Silvice Neamţ, care era numit temporar.

Astfel, DNA – Serviciul Teritorial Bacău a dispus trimiterea în judecată a lui George Lazăr, secretar de stat în Ministerul Energiei şi preşedintele PNL Neamț, pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului DNA trimis instanţei, în septembrie 2022, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Neamț, George Lazăr şi-ar fi folosit influenţa pe care o avea asupra directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva pentru a-l determina să dispună menţinerea în funcţia de director al Direcţiei Silvice Neamţ a unei anumite persoane numită temporar.

„În mod concret, în condiţiile în care titularul postului de director al Direcţiei Silvice Neamţ era delegat pe funcţia de şef de ocol la Ocolul Silvic Vaduri, postul său a fost ocupat de o altă persoană care ar fi beneficiat de susţinerea inculpatului George Lazăr. În momentul în care titularul de drept al postului de director al Direcţiei Silvice Neamţ a dorit să revină în funcţie, inculpatul şi-ar fi folosit influenţa pentru ca prin intermediul directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva să-l determine pe cel dintâi să renunţe la cererea formulată şi să accepte delegarea sa pe o altă funcţie astfel încât postul să fie ocupat în continuare, prin delegare, de protejatul său”, arată anchetatorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bacău.

Șeful PNL Neamț, la chefuri cu interlopii

Presa a dezvăluit că avocatul George Lazăr, fost prefect al județului, s-a remarcat ca apărător al interlopilor din clanul Țâță, cu care apare în numeroase fotografii – unele mai drăguțe decât altele.

George Lazăr (dreapta) și interlopul Iulian Iosub FOTO DC News

Potrivit presei, pe vremea când era avocat, șeful PNL Neamț l-a apărat pe celebrul interlop Adrian Botez, zis „Țâță”. Nici după ce a intrat în politică George Lazăr nu a renunțat la vechile relații. Nici măcar de dragul aparențelor.

În 2020, presa a dezvăluit că Lazăr, prefect de Neamț la acea vreme, este un apropiat al lui Iulian Iosub, alias „Rățoi”, membru de vază al Clanului Țâță, alături de care apare în mai multe fotografii.

FOTO DC News

În imagini, candidatul la șefia CJ Neamț apare foarte relaxat, alături de Rățoi, cu paharul în mână, la chefurile interlopilor. Două fotografii sunt mai „interesante”. Într-una dintre ele, George Lazăr și Rățoi pozează într-o trăsură. În timp ce prefectul de Neamț are ca accesoriu o umbreluță de soare, cu dantelă, interlopul folosește un evantai din pene. În altă fotografie, Lazăr și Iulian Iosub apar la bustul gol, pe pled, la plajă.

„Performanțele” prefectului George Lazăr

În calitate de prefect, George Lazăr nu a avut prea multe realizări. El s-a remarcat însă după ce a lăsat primăriile din județ fără fonduri, după cum a dezvăluit presa.

Este vorba de aproape 6 milioane de lei pierduți de județul Neamț.

În 2020, prefectul PNL a dat în judecată Consiliul Județean Neamț, acuzând că PSD a împărțit banii pe criterii politice la primăriile din județ. Deoarece procesul a durat mult, toate sumele de bani ce ar fi trebuit să ajungă la primăriile din Neamț s-au întors la bugetul de stat și toți banii au fost pierduți, a relatat presa locală.

În final, instanțele de judecată s-au pronunțat definitiv și irevocabil, stabilind că fondurile au fost alocate legal, prefectul Lazăr blocând degeaba banii. În această situație, pentru a recupera banii, primarii ar fi trebuit să dea în judecată Prefectura, care să se îndrepte ulterior împotriva lui George Lazăr, cel care era prefect la acea vreme, iar acum este președintele PNL Neamț.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...