duminică, octombrie 6, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăUn asteroid se apropie de Pământ: Cu ce viteză călătoreşte

Un asteroid se apropie de Pământ: Cu ce viteză călătoreşte

-

Un asteroid care călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră ajunge luni aproape de Pământ.

CITEŞTE ŞI: Un asteroid de dimensiunea unui camion, denumit 2023 BU, va trece de Pământ

El se află la o distanță de 936.000 de mile de Pământ, aceasta fiind cea mai apropiată zonă de pe traiectoria asteroidului. Totuși, asteroidul nu este considerat un pericol pentru Pământ.

Asteroidul, cunoscut sub numele de 2024 MT-1, călătorește cu mai mult de 40.000 de mile pe oră și va ajunge pe o rază de 936.000 de mile de Pământ ceea ce înseamnă apropiat în termeni spațiali, potrivit Sky News.

Nu reprezintă un risc

Este asteroidul care se va apropia cel mai mult de Pământ în timpul orbitei sale în jurul Soarelui. Apropierea nu prezintă niciun risc pentru viața de pe Pământ, au transmis specialiștii.

Asteroidul este de mici dimensiuni și are puțin peste 79 de metri lățime. Biroul de Apărare Planetară al NASA urmărește asteroizii care pot reprezenta o amenințare pentru viața pe pământ.

Un obiect mai mare de 150 de metri care se poate apropia de Pământ pe o rază de 4,6 milioane de mile este considerat „un obiect potențial periculos” de către agenție. 2024 MT-1 nu îndeplinește aceste criterii, deoarece este prea mic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de CCR. „Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva”

0
Judecătorii Curții Constituţionale au anunţat sâmbătă că au admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională a anunțat că admis contestațiile formulate de Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa şi a...