sâmbătă, octombrie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalViața în Austria. Luna iulie a venit cu mai multe schimbări

Viața în Austria. Luna iulie a venit cu mai multe schimbări

-

Luna iulie aduce în Austria, țară în care trăiesc aproximativ 140.000 de români, unele schimbări pentru șoferii de mașini și de mijloace de transport în comun, pentru cei care merg în vacanță și pentru constructorii de case. De asemenea, intră în vigoare noi plăți bonus, potrivit heute.at.

În ciuda începerii vacanțelor și chiar departe de Campionatul European de Fotbal, se întâmplă multe în luna iulie. Începe prima pentru comercianți, „cutia neagră auto” devine obligatorie, iar vara festivalieră intră în faza fierbinte. Zborurile și transportul public în Viena și Austria Inferioară vor fi, de asemenea, mai scumpe, dar vor exista bilete gratuite pentru climă pentru tinerii de 18 ani.

Noua primă de proprietate a locuinței

De la 1 iulie, nu vor mai exista taxe pentru cumpărătorii de proprietăți atunci când solicită înregistrarea proprietății și a privilegiului în registrul funciar dacă proprietatea servește la satisfacerea nevoilor urgente de locuințe. Acest lucru trebuie dovedit prin înregistrarea reședinței principale și prin confirmarea faptului că s-a renunțat la drepturile rezidențiale anterioare.

Prețul energiei electrice – cum puteți economisi până la 950 de euro

Tinerii și familiile în special ar trebui să beneficieze de acest lucru. Mai exact, taxa va fi eliminată în viitor până la o bază de evaluare de 500. 000 de euro. În total, acest lucru ar trebui să conducă la economii de până la 11.500 de euro.

Prima pentru meseriași

Faza de depunere a cererilor pentru bonusul pentru meseriași începe la 15 iulie. Fie că este vorba despre instalații electrice, lucrări de vopsitorie sau renovarea ferestrelor, bonusul este destinat să promoveze transformările și renovările în locuințele particulare. Este important ca acestea să fie efectuate de întreprinderi locale specializate și ca valoarea facturii să fie de cel puțin 500 de euro.

Valoarea finanțării este de minimum 50 și maximum 2.000 de euro pe gospodărie și pe an. Se poate depune o singură cerere de finanțare pe persoană și pe an. Acest lucru este valabil pentru întreaga perioadă cuprinsă între (retroactiv) 1 martie 2024 și 31 decembrie 2025. Cererea trebuie depusă online.

Viața în Austria. Prețurile biletelor de transport public vor fi majorate

De la 1 iulie, vor avea loc unele modificări la biletele Wiener Linien. Prețurile anumitor categorii vor fi ajustate. Biletele săptămânale și lunare vor fi înlocuite cu bilete noi. Noul bilet transferabil de 7 zile va costa în viitor 22,60 euro sau 19,70 euro pentru versiunea digitală personalizată. Biletul transferabil de 31 de zile va costa în viitor 58,70 euro.

Aceste persoane pot călători acum gratuit cu transportul public

Abonamentul anual este în continuare disponibil la prețul de 365 de euro. Prețurile pentru toate celelalte bilete, cum ar fi biletele simple și abonamentele pentru 24h, 48h și 72h, vor rămâne de asemenea neschimbate.

Verkehrsverbund Ost-Region (VOR) va crește, de asemenea, prețurile pentru biletele simple și zilnice, abonamentele săptămânale și lunare începând cu 1 iulie 2024.

Și zborul va deveni mai scump

Vești proaste pentru toți călătorii Lufthansa: compania aeriană va impune suprataxe de mediu pentru zborurile din Europa, din cauza creșterii costurilor pentru protecția climei. Aceasta se aplică tuturor biletelor emise de Lufthansa și de toate companiile aeriene subsidiare începând cu 26 iunie și pentru plecările de la 1 ianuarie 2025. Suprataxa variază în funcție de rută și de tarif – poate fi între 1 euro și 72 de euro.

Bilet gratuit pentru climă

De la 1 iulie, biletul climatic gratuit va fi disponibil pentru tinerii de 18 ani. Orice persoană care a împlinit 18 ani de la începutul anului și este înregistrată în Austria poate solicita de luni un bilet climatic gratuit. Biletul este valabil timp de un an – începutul valabilității poate fi ales liber între cea de-a 18-a și cea de-a 21-a aniversare. Oferta gratuită este menită să facă călătoriile cu trenul, autobuzul și tramvaiul mai atractive.

Modificarea Codului rutier

La 1 iulie a intrat în vigoare cel de-al 35-lea amendament la Legea germană privind circulația rutieră (StVO): acesta va facilita introducerea de către municipalități a limitelor de viteză de 30 km/h în zone deosebit de sensibile, cum ar fi în fața școlilor, grădinițelor, căminelor de bătrâni, spitalelor și a altor facilități similare.

Acest lucru se va schimba pentru toți șoferii începând cu luna iulie

Monitorizarea traficului va rămâne responsabilitatea autorităților districtuale și a poliției. Cu toate acestea, în viitor, acestea vor putea autoriza municipalitățile să efectueze controale independente ale radarelor, în anumite condiții.

Reguli noi pentru Airbnb

De la 1 iulie, la Viena se vor aplica noi norme pentru proprietarii de locuințe prin intermediul Airbnb & Co. pentru a limita închirierile comerciale pe termen scurt. Oricine dorește să își închirieze proprietatea pentru mai mult de 90 de zile pe an va avea nevoie de o licență. Anterior, normele se aplicau doar închirierii apartamentelor din zonele rezidențiale. „Puteți afla dacă apartamentul dvs. este situat într-o zonă rezidențială la Centrul de servicii de dezvoltare urbană și în sistemul de informații privind zonarea și planul de dezvoltare”, spune municipalitatea. Acum este momentul și pentru proprietarii din afara zonelor să „fie atenți!” Dacă nu respectați regulile, sunteți pasibili de urmărire penală.

Facturi mai simple pentru medicii electivi

Până acum, pacienții care erau tratați de un medic electiv trebuiau să plătească onorariul din propriul buzunar. Factura putea fi apoi depusă la casa de asigurări de sănătate, care rambursa o parte din sumă. De la 1 iulie, toți medicii care au optat pentru tratament electiv trebuie să transmită facturile plătite de pacienți direct la ÖGK. Acest lucru ar trebui să scurteze timpul de așteptare. Pacienții ar trebui să își primească banii înapoi în termen de 14 zile.

Important: pacienții trebuie să fie de acord în mod expres cu acest lucru. Cei care nu doresc să facă acest lucru pot depune în continuare note de plată la casele de asigurări de sănătate ca de obicei după 1 iulie sau nu le pot depune deloc.

Vaccinare HPV gratuită până la 30 de ani

Cancerul de col uterin este al doilea cel mai frecvent cancer la femeile din UE cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani. 90 % din cazuri sunt cauzate de virusul papiloma uman (HPV). Cu toate acestea, virusul poate provoca și numeroase alte tipuri de cancer, atât la femei, cât și la bărbați – la mijlocul gâtului și pe organele genitale. Bărbații și femeile pot fi acum vaccinați gratuit împotriva HPV până la împlinirea vârstei de 30 de ani.

Vaccinarea gratuită împotriva HPV poate fi acum rezervată online la www.impfservice.wien sau prin apelarea liniei telefonice de asistență medicală 1450. Startul la centrul municipal de vaccinare TownTown (1030 Viena, Thomas-Klestil-Platz 8/2) este la 1 iulie.

Cutia neagră și sistemele de asistență, obligatorii în autovehicule

Orice persoană care dorește să înmatriculeze un autoturism nou trebuie să se asigure mai întâi că acesta are două elemente de echipare în conformitate cu Regulamentul UE 2021/1958. Începând cu 7 iulie, autovehiculele nou înmatriculate trebuie să fie echipate cu un înregistrator de date despre evenimente. Asemenea cutiei negre de pe avioane, aceasta stochează date care pot fi utilizate pentru a investiga un accident.

În plus, trebuie să fie instalat sistemul ISA (Intelligent Speed Assistance), care monitorizează viteza cu care se deplasează autovehiculul. Dacă viteza permisă este depășită, șoferul este avertizat printr-un semnal.

Capace fixe pentru băuturi

Pentru a reduce gunoiul menajer în mediul rural, începând cu 3 iulie vor fi interzise capacele fixe la anumite băuturi. Sunt vizate toate sticlele de băutură și ambalajele de unică folosință de maximum trei litri care sunt fabricate integral sau doar parțial din plastic – cum ar fi cutiile de suc sau sticlele PET de unică folosință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Candidaturile Dianei Şoşoacă şi a lui Mircea Geoană, contestate la CCR

0
Candidaturile depuse de Diana Șoșoacă (SOS România) și Mircea Geoană (independent au fost contestate la Curtea Constituțională, au precizat surse politice pentru stiripesurse.ro. CITEŞTE ŞI: Diana Şoşoacă şi-a depus candidatura la Prezidenţiale: Promite să aducă Diaspora acasă! Deocamdată nu se cunosc...