duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMedicul Elena Voicu, de la Spitalul Sf. Pantelimon, spune că a fost...

Medicul Elena Voicu, de la Spitalul Sf. Pantelimon, spune că a fost audiată de „o așa-zisă Comisie de hărțuire”

-

Medicul Elena Voicu, de la Spitalul Sf. Pantelimon București, care acuză conducerea unității medicale că a hărțuit-o, transmite, prin avocatul său, că a fost audiată de o „Comisie de hărțuire”.

„Doamna Dr. Voicu Elena a fost astăzi audiată de o așa-zisă „Comisie de hărțuire”, dar nu pentru că a fost hărțuită de conducerea spitalului ci pentru că a fost reclamată de directorul medical și de prietenii sau subordonatul acestuia care s-au simțit lezați de situația creată la Spitalul Sf. Pantelimon în zilele de 4-7 aprilie 2024 după ce o asistentă medicală a semnalat o suspiciune de omor în secția ATI a Spitalului iar directoarea de îngrijiri, Camelia Stamatoriu, a informat, printr-un e-mail, Parchetul despre această suspiciune, potrivit indatoririi legale prevăzute de art 362-363 Cod Penal.

Președintele Comisie este dr. Vlad Constantin, iar al doilea membru dr. Vlad Ciubotaru ambii în situatie de incompatibilitate după ce anterior, la 08.05.2024, ignorând obligația de rezerva impusă de calitatea de membru al unei asemenea comisii de mediere, au semnat o reclamație împotriva dr Voicu si împotriva directorului de ingrjiri medicale dna Camelia Stamatoiu, acuzându-le impardonabil de instituirea unui „grup infracțional organizat” si de „atentat la siguranta statului” pentru simplul fapt ca au sesizat, Ministerul Sănătății (Dr Voicu) respectiv managerul, Ministerul Sănătăți si Parchetul (dna director Stamatoiu) de spre presiunile si hărțuirea la care sunt supuse în activitate de conducerea Spitalului”, transmite reprezentantul juridic al doctorului Elena Voicu, avocatul Antonie Popescu.

Avocatul mai spune că întâlnirea nu poate fi considerată o mediere sau o comisie.

„Medierea convocată pentru azi practic a fost de nul efect, dorința exprimata de președintele acestei comisii de hărțuire fiind de realizare a unei „pāci sociale” si a unui grup de lucru, fiind de acord ca aceasta de azi nu poate fi o ședința de mediere sau o Comisie…

Deschiderea discutiilor de azi, desi rămâne neclara atât componenta „comisiei de Hărțuire”, cât si regulile după care funcționează ca si așa-zisele plângeri contra dnei dr Voicu, ținute la secret de Comisie si de conducerea Spitalului încât nu ni le-au comunicat nici la aceasta întâlnire pentru a le combate cu apărări, ar putea constitui un pas înainte dacă si conducerea Spitalului ar renunța cu onestitate la hărțuire si defăimare; este insa de subliniat ca practicile celor doi, managerul si directorul medical, nu pot fi trecute cu vederea si nu pot rămâne fără consecințe, dat fiind ca o asemenea conduita este incorecta, discriminatorie, de mobbing si bulliyng si chiar cyberbullying.

Reamintim ca pe data de 11.04.2024 Dr. Voicu a fost nevoita sa notifice Ministerul Sănătății cu privire la presiunile si conduita incorecta din data de 10.04.2024, a managerului Spitalului, dl. Dr. Bogdan Socea, si a directorul medical dl. Dr. Dimitriu Mihai, care au venit in sectia ATI si au avut un discurs denigrator la adresa Dr Voicu, in prezenta tuturor medicilor ATI si a asistentelor prezente în tura, arătând ca scopul acestui discurs este sa dezminta zvonul legat de spital despre revocarea lor din functia de conducere.

In plus, de o maniera incorecta cei doi, managerul si directorul medical au acuzat-o de dna Dr Voicu ca indirect ca ar fi responsabila de acele filmari si declaratii aparute in presa in ultimul timp legate de zilele de 4-7 aprilie a.c. si ca atata timp cat vor fi ei la conducere, doctorita Pompilian Florina va ramane sefa sectiei ATI, asigurând totodata personalul ca subsemnata nu voi mai fi niciodata sefa de sectie atata timp cat vor fi ei la conducere.

Precizam ca anterior, contra celor lansate fără temei în spațiul public, dna dr Voicu NU a avut vreun conflict cu dna Dr Pompilia Florina care este în prezent șefa Secției ATI, anumite divergente de opinie fiind nesemnificative, uzuale în cadrul raporturilor de serviciu. Ulterior acestei vizite a directorilor, șefa secției ATI dr, Pompilia Florentina a avut o postare pe Facebook denigratoare la adresa dnei dr Voicu. Abia apoi dna Dr Voicu a cerut încetarea acestor denigrări si a acestui cyberbullying si i-a cerut colegei sale sa sesizeze autoritățile dacă exista ceva de reclamat la adresa dnei Dr Voicu si spunând ca în centrul atenției tuturor ar trebui sa fie si sa rămână pacientul, drepturile sale si grija pentru el si ce trebuie făcut pentru ca un astfel de indice de mortalitate, pe timp de pace si fără pandemie, sa nu mai existe nicăieri si niciodata.

În încheiere, dar nu în ultimul rând, menționăm faptul ca in perioada cea mai grea, si anume in pandemie dna Dr Voicu a condus sectia ATI, sectie care la un moment dat a avut doua departamente de ATI covid si un department de ATI noncovid, dispuse in trei locatii diferite.De asemenea, tot Dr Voicu a condus sectia ATI in perioada in care s-a desfasurat acreditarea spitalului la care am avut un aport semnificativ”, mai transmite Antonie Popescu, avocatul medicului Elena Voicu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...