duminică, noiembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăEconomicVal de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile...

Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD

-

În ultimii ani, România a devenit un punct de atracție pentru investitorii străini datorită politicilor economice și fiscale susținute de Guvernul Ciolacu.

PSD a propus și adoptat o serie de măsuri menite să stimuleze investițiile străine, să îmbunătățească infrastructura și să susțină creșterea economică. Grupul german Karl Mayer este ultima mare companie care a anunțat investiții de zeci de milioane de euro în România, asta după ce anul trecut țara noastră a fost cel mai activ an pentru fuziuni și achiziții poloneze din România. Global Business Policy Council a inclus pentru prima dată România în clasamentul anual al pieţelor în curs de dezvoltare.

Grupul german Karl Mayer, cunoscut pentru construcția de mașini textile, a pătruns pe piața din România, iar prima investiție aprobată de consiliul de administrație al companiei este de 25 milioane de euro, conform anunțului oficial făcut de reprezentanții firmei. Deși lansarea oficială este planificat pentru această vară, deși compania a început deja procesul de angajare.

Am închiriat o hală la Baia Mare și vrem să începem lucrările foarte rapid. Ne căutăm terenuri pentru o fabrică complet nouă, vrem să construim ceva în zona aceasta, în Maramureș. Suntem în procedură de angajare de muncitori calificați și necalificați”, a spus directorul filialei din România.

Karl Mayer România a fost înființată în 2024, cu sediul în Baia Mare. Grupul, specializat în producția de mașini pentru industria textilă, își are sediul central în Germania și este o afacere de familie înființată în 1937. Potrivit datelor publice, grupul are peste 3.100 de angajați la nivel global și filiale în SUA, India, Italia, Hong Kong, Japonia, China, Bangladesh și Elveția, având și agenții răspândite în întreaga lume.

România, în clasamentul piețelor de investiții străine

Global Business Policy Council, divizia strategică a firmei de consultanță în management Kearney, a inclus în premieră România în clasamentul anual al piețelor emergente din perspectiva investițiilor străine directe, situând-o pe locul 17 din 25 de state evaluate. Lider al clasamentului rămân Statele Unite ale Americii.

Raportul examinează încrederea privind viitoarele fluxuri de investiții străine directe pe o perioadă de trei ani și reflectă optimismul investitorilor față de economia globală, informează ZF.

Includerea României în acest clasament vine ca urmare a politicii PSD de sprijin pentru companii. Aceste programe includ subvenții, credite avantajoase și facilități fiscale, menite să încurajeze dezvoltarea afacerilor și să atragă investiții în sectoare cheie, precum IT, producție și agricultură.

Un alt pilon important al politicilor PSD a fost investiția masivă în infrastructură. Proiectele de modernizare a drumurilor, căilor ferate și aeroporturilor au fost menite să îmbunătățească conectivitatea internă și externă a României. Aceste îmbunătățiri infrastructurale sunt esențiale pentru investitorii străini, care caută piețe cu logistică eficientă și acces facil la piețele europene.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Anul 2023, anul investițiilor poloneze

Anul 2023 a marcat cel mai activ an pentru fuziuni și achiziții ale companiilor poloneze din România, din 2018 și până în prezent. Având loc în total 32 de tranzacții de fuziuni și achiziții implicând companii poloneze, dintre care opt s-au desfășurat în 2023. Numărul companiilor cu capital polonez a crescut cu aproape 37% în ultimii patru ani, potrivit datelor Economedia.

Anul trecut, mai multe companii poloneze au pătruns pe piața românească, inclusiv retailerul alimentar Zabka, retailerul de modă Wittchen, fintech-ul Kontomatik, PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, și Polenergia, cel mai mare grup privat de energie din Polonia.

În România activează deja numeroase companii mari din Polonia, în diverse sectoare: retail (LPP, Pepco), materiale de construcții și articole sanitare (Selena Group, Cersanit), imobiliare (GTC, Scalier), logistică (Raben Group, Rohlig), industria auto (Inter Cars) și industria alimentară (Maspex). România va continua să fie în atenția companiilor poloneze datorită evoluției economiei și oportunităților variate, precum și a poveștilor de succes ale altor jucători internaționali deja prezenți pe piață, potrivit consultanților de la Cushman & Wakefield Echinox, citați de Economedia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă a ameninţat un bărbat cu bătaia: Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu una?

0
Șefa formațiunii SOS România, exclusă de justiție din cursa prezidențială, a intrat într-o altercație cu un bărbat, chiar în secția de votare. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a făcut scandal la urne "Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu...