duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăBurduja anunță că în 2027 ar trebui să intre primele molecule de...

Burduja anunță că în 2027 ar trebui să intre primele molecule de gaz din Neptun Deep

-

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunţat că în anul 2027 ar trebui să intre primele molecule de gaz din Neptun Deep.„E cel mai important zăcământ pe care România îl are”, afirmă ministrul.

 „Pe calendarul actual, în 2027, ar trebui să intre primele molecule de gaz din Neptun Deep. E cel mai important zăcământ pe care România îl are. Sunt între 100 şi, cine ştie, spre 200 de miliarde de metri cubi acolo, asta înseamnă că noi practic ne vom dubla producţia de gaze şi vom fi primul producător, cel mai important producător din Europa”, a anunțat Sebastian Burduja.

Potrivit ministrului, din proiectul Neptun Deep va intra la bugetul de stat o sumă de peste 20 de miliarde de euro. 

„Vorbim de peste 20 de miliarde de euro care vor intra la bugetul de stat, din redevenţe, din exploatarea acestei resurse.  Cred că pentru o investiţie de patru miliarde de euro, aşa cum e Neptun Deep, ambii parteneri în proiect au tot interesul ca lucrurile să se desfăşoară în calendarul asumat şi în 2027 să putem exploata acest gaz. Dar să ştiţi că nu e suficient să tragem acel gaz din Neptun Deep şi să-l ardem la aragaz”, a mai precizat ministrul Sebastian Burduja.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...