duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăMinisterul Apărării: Primele trageri reale cu sistemul PATRIOT, care a intrat în...

Ministerul Apărării: Primele trageri reale cu sistemul PATRIOT, care a intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române

-

Ministerul Apărării anunţă că militarii se pregătesc, în poligonul din Capul Midia, pentru primele trageri reale cu sistemul PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române. Exerciţiul are rolul de a valida şi verifica funcţionarea sistemului.

”Militarii din Regimentul 74 PATRIOT se pregătesc, în poligonul din Capu Midia, pentru primele trageri reale cu sistemul PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020. Sistemul de rachete sol-aer PATRIOT este utilizat pentru combaterea ameninţărilor, prin identificarea, urmărirea şi neutralizarea ţintelor aeriene. În cadrul exerciţiului ţintele aeriene sunt simulate de tipuri diferite de drone şi vor fi combătute cu rachete tip PAC-2 ATM”, a transmis Ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate, marți,începând cu ora 11.00, în cadrul unui exercițiu tactic, desfășurat în poligonul de trageri Capu Midia, vor avea loc trageri reale cu sistemul de rachete sol-aer PATRIOT.

Obiectivul exercițiului PATRIOT SPARK 23 constă în combaterea amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM.

Acest exercițiu are ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...