Şoşoacă supărată pe ucrainieni: Această prigonire a preoților ortodocși înseamnă ceva mai mult!

Președintele Partidului SOS România, senatorul de Iași, Diana Șoșoacă, prezentă în platoul BZI LIVE, a discutat despre legea minorităților promulgată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă, scandal cât CASA cu Maia sandu: Cerşeşte pe sub toate birourile!

În urma ajutorului oferit de români în toată această perioadă de război din Ucraina, se pare că aceasta ne este răsplata din partea poporului ucrainean, a arătat Şoşoacă, scrie bzi.ro.

Diana Șoșoacă a menționat de asemenea că primii uciși pe frontul din Ucraina, au fost cetățenii vorbitori de limbă Român?.
Prezentă în platoul BZI LIVE, parlamentarul Diana Șoșoacă a abordat subiectul legii minorităților, promulgată de președintele Volodimir Zelenski. De sesizat că în timp ce cere necontenit sprijin și armament din partea tuturor statelor Uniunii Europene, liderul ucrainean dă o lege ce interzice predarea și oficierea slujbelor în limba română în Ucraina.

Se petrece un fenomen ciudat, spune Diana Șoșoacă, această ‘prigonire’ a preoților ortodocși înseamnă ceva mai mult decât ceea ce ni se permite să vedem.

Ajutor pentru refugiaţi

„Legat de ajutorul pe care l-am acordat refugiaților ucraineni, dacă românii noştri ar fi păţit aşa ceva, amabasadele noastre ar fi venit cu autocarele după ai noştri? Niciodată! (…) Acolo, în Ucraina, sunt probleme din 2014. Dar noi avem probleme cu cetăţenii români din Ucraina dintotdeauna. Şi cum, nu s-a sesizat nimeni? Primii cetăţeni omorâţi pe front au fost de etnie română! Şi cum să nu mă scoată din sărite? Păi cum, pe ai tăi ţi-i protejezi…Acum, nu va suprati, sunt pierderi de vieţi pe ambele părţi. Vieţile omeneşti nu au naţionalitate. Acolo există un conflict istoric pe două regiuni, Donetsk şi Lugansk, care au aparţinut Rusiei. Şi problema asta să o rezolve istoricii. Dar acolo sunt şi teritoriile noastre româneşti smulse abuziv. Care este autoritatea Ucrainei de a deţine aceste teritorii? Aceste teritorii au fost înglobate în Uniunea Sovietică. (…) Apoi, Rusia este ţara cu cei mai mulţi ortodocşi. Dar din punct de vedere al procentului, procentul de ortodcși este de 25%. Dar noi avem 85%. Păi dacă pui în balanţă, e clar că noi suntem prima ţară din lume raportat la procentaj. Şi ca să vezi, a început prigoana. Păi oameni buni, cum e posibil?!”, a spus Şoşoacă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.