Proiectele de infrastructură preluate „la pachet” cu portofoliul de ministru de la Transporturi sunt o „castană fierbinte”. Ministrul Sorin Grindeanu a preluat de la predecesorul său, USR-istul Cătălin Drulă, o mulţime de proiecte blocate pentru care acum trebuie să răspundă şi să le găsească rezolvare. Presiunea este cu atât mai mare cu cât aceste proiecte sunt aşteptate de români, unele dintre ele de ani buni, arată Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş, într-un comunicat intitulat „Drumurile noastre toate, eşec sau asumare?”.
„Este o abordare tendenţioasă, a la radio Erevan, să spui că este „eşec” al Ministerului Transporturilor. În fapt, ceea ce este reclamat ca fiind anulare sau reziliere de licitaţii ori de contracte reprezintă acţiune şi decizie care salvează proiectele, nu le torpilează. Proiectele de infrastructură vitale pentru economia românească nu sunt un eşec, sunt o asumare pentru ministrul Grindeanu”, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.
15 anulări
Nu mai puţin de 15 proiecte de infrastructură rutieră au avut în 2022 licitaţii sau contracte anulate, pentru unele dintre acestea rezilierea fiind singura variantă pentru deblocarea/reluarea proiectării sau a execuţiei.
„Unele proiecte au fost deblocate, inclusiv prin ajustarea consistentă a legislaţiei. Însă altele erau într-un stadiu cu şanse extrem de mici de evoluţie şi singura soluţia corectă şi eficientă a fost rezilierea. Deci nu vorbim de un eşec, vorbim despre salvarea proiectelor în cauză. Noi, în Maramureş, avem o vorbă: nu lăsa pe mâine ce poţi face azi! Urmând acest principiu, colegii mei social-democraţi acţionează pentru a mai salva ce se poate din dezastrul găsit în multe dintre ministere. Este o acţiune asumată şi nu un eşec, aşa cum mulţi aleg să vadă!”, a mai punctat Gheorghe Şimon.
Cetățeanul TV