Noi plângeri împotriva preotului Visarion Alexa, acuzat de hărțuire sexuală


Preotul Visarion Alexa, pus sub control judiciar într-un dosar de hărțuire sexuală, este vizat de cinci noi plângeri pentru aceeași infracțiune.

O femeie a denunțat la Secția 20 de Poliție presupuse fapte produse în perioada 2010 – 2016, sustinând că preotul ar fi agresat-o, atât în biserică, cât și într-un autoturism, potrivit g4media.ro.

Preotul Visarion Alexa, fost paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Arhiepiscopia Bucureştilor a anunțat o anchetă în acest caz, anunţând  că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”.

Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a declarat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă. Potrivit unor stenograme publicate, victima îl acuză pe preot că a atins-o în zona intimă, preotul răspunzând că a făcut-o ca prieten, într-un gest de afecțiune.

Preotul Visarion Alexa ”și-a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a comunicat Arhiepiscopia Bucureștilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.