Curtea Constituţională discută chiar la această oră sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură.
Referitor la acest subiect, premierul Florin Cîţu a afirmat luni că, în cazul în care CCR dă o soluţie marţi de a admite conflictul juridic între Executiv şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, atunci preşedinţii Camerei şi Senatului trebuie să demisioneze.
Cîţu îi acuză pe Orban şi pe Dragu că ar fi susţinut o procedură viciată prin care au vrut să dea jos Guvernul.
Ce spune Guvernul
Modul „neconstituţional” în care Parlamentul a declanşat moțiunea de cenzură, un demers „cu consecinţe grave” asupra bunei desfăşurări a activităţii Executivului, a generat o situaţie juridică conflictuală între cele două puteri ale statului, arată guvernul în punctul de vedere transmis Curţii Constituţionale referitor la sesizarea premierului pe tema moţiunii de cenzură USR PLUS – AUR. Guvernul susține că, dacă ar fi acceptată moțiunea așa cum a fost depusă, s-ar putea ajunge la „abuzuri din partea Parlamentului„.
CITEŞTE ŞI: USR PLUS cerere fulger la CCR
În final, Executivul solicită Curţii Constituţionale să constate existenţa unei situaţii juridice conflictuale de rang constituţional care s-a născut din încălcarea de către Parlament a dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură (nerespectarea condiţiei numărului minim de parlamentari necesar pentru a iniţia o moţiune şi lipsa verificării condiţiilor de validitate necesare pentru iniţierea moţiunii), respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată Guvernului ulterior datei depunerii.
PSD depune altă moţiune
PSD este pregătit cu moțiunea de cenzură, în funcție de decizia Curții Constituționale a României (CCR). Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații fie votează moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, fie depun propria moțiune, care e scrisă și are semnăturile.
Cetățeanul TV