Primăria Sectorului 5 anunță că zona Verigii, în apropierea fostei fabrici Autobuzul, va fi igienizată și reamenajată. Primarul Cristian Popescu Piedone transmite că lucrările de salubrizare și reamenajare vor fi gata până pe 20 august.
„Deceniile în care primăria a ignorat oamenii și locul au transformat un pâlc de verdeață în jungla urbană! Mizerabilă! Am pășit atent să nu calc pe lighioane! Dragilor, păstrăm pomii sănătoși, eliminăm boschiții și jegul!
Amenajăm o grădină cu spații de recreere, de odihnă! Nu uităm nici de animăluțe de companie! Ne gândim și la mașinile oamenilor și, desigur, la cei mai mici din familie! (…)
Trimitem fiarele la muzeul indolenței și-al nesimțirii! Facem parcare pe maidanului lui! Și amenajăm loc de joacă modern, cum scrie în povești, acolo unde m-am ferit de lighioane! Dragi copii, dragi bunici, dragi păriniți: pe 19 august finaliuzăm, pe 20 ne jucăm! Pe 20 august vom alunga, oficial, sălbăticia de la Verigei!”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.
Alte trei parcuri au fost reabilitate sau construite de la zero în Sectorul 5 al Capitalei în luna iulie. Un loc viran și mizer din cartierul bucureștean Ferentari a devenit parc cu alee de promenadă pentru locuitorii din zonă.
„Ferentari, numărul 72. Acum o lună era un loc viran și mizer. Zeci de ani, primăria l-a lăsat de izbeliște! Că doar e-n Ferentari! Și în Ferentari merge și așa! Că deh, oamenii din Ferentari nu merită ceva mai bun decât maidanul. N-am altă explicație acum! Și, oricum, nu mai contează! Că pustietatea mizerabilă care a fost în Ferentari 72 a dispărut! În locul ei am înviat civilizația, respectul, frumosul. (…)
Indiferent de păreri, echipa noastră și-a făcut treaba! A făcut din maidan, grădină. Și parcare și loc de recreere și spațiu de joacă. Ferentari 72 a revenit în oraș, a revenit în București. Și are o super promenadă”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
Tot în Sectorul 5 al Capitalei, la începutul lunii, au fost inaugurate alte două parcuri. Parcul Humulești are acum 216 de platani și tei plantați. De asemenea, au fost făcute 4 terenuri de sport, dintre care unul cu aparate de fitness, unul de baschet, unul de fotbal și unul de tenis de picior. Lucrările au vizat și îmbunătățiri la mobilierul urban și reparații ale locurile de joacă existente. Toate spațiile verzi ale parcului au fost reamenajate.
Lângă parc, unde se afla un teren lăsat în paragină, cu vegetație necontrolată și multe deșeuri, a fost făcută curățenie și s-au amenajat 51 de locuri de parcare. De asemenea, în zonă s-a montat iluminat stradal.
De asemenea, a fost inaugurat și Parcul Arbănași. În urmă cu o lună, edilul i-a întrebat pe locuitorii din zonă dacă ar bine ca un teren de aproximativ 4.500 de metri, dintre blocuri, să se transforme într-un parc.
Până atunci, terenul era lăsat în paragină, neîngrijit și plin de vegetație necontrolată. Mai mult, erau mulți care aruncau deșeuri la întâmplare, iar unii au ridicat construcții abuzive.
După consultări cu cetățenii s-a stabilit că ar fi bine să se facă un parc și să se amenajeze locuri de parcare. După 30 de zile, lucrările au fost finalizate, iar acum, cei din zonă, atât copiii, cât și adulții, au la dispoziție un parc modenr și o parcare.
Parcul dispune în prezent de un loc de joacă pentru copii, un spațiu cu aparate de fitness, un teren de fotbal/baschet, precum și de un spațiu de relaxare în care s-a amplasat mobilier stradal, s-au plantat mai mulți copaci și s-a montat o fântână arteziană. De asemenea în zonă s-au amenajat nu mai puțin de 43 de locuri noi de parcare.
Cetățeanul TV