Vești bune pentru bugetari: Ar putea primi și anul acesta vouchere de vacanță!

voucherele de vacanţă

Românii care lucrează la stat primesc o veste foarte bună din partea guvernanţilor: ei ar putea primi suna de 1.450 de lei şi în anul 2021.

Asta deoarece s-a dovedit că acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru personalul din instituţiile şi autorităţile publice în perioada iulie 2017-31 decembrie 2020, a fost o măsură benefică pentru turismul din România. A încurajat un număr de 1 milion de angajaţi români din cadrul instituţiilor publice să petreacă cocediile în ţară.

A atenuat efectele negative ale pandemiei

Mai mult, această măsură a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei de COVID-19 asupra sectorului turistic, românii posesori de vouchere de vacanţă au achiziţionat pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată, se arată în documentul Ministerului de Finanţe.

CITEȘTE ȘI: Valabilitatea voucherelor de vacanță, prelungită până pe 31 mai 2021

De asemenea, un efect complementar al acestei măsuri a fost creşterea numărului de solicitări de autorizare a unităţilor de cazare. La nivel naţional, creşterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenţi.

Documentul publicat ieri

Documentul publicat luni menţionează propunerea de acordare în continuare în anul 2021 a voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei pentru personalul plătit din fonduri publice. În acest sens, se propune modificarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.
Totodată, pentru corelare se propune modificarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, în sensul că până la data de 1 ianuarie 2022 prevederile acestei legei nu se aplică voucherelor de vacanţă.

Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă, în cuantum de 1.450 de lei, până la data de 31 decembrie 2021, va sprijini industria ospitalieră care a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat.

Este necesar a se reglementa modalitatea de decontare a serviciilor turistice, în anul 2021, pentru personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statul special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, mai menţionează proiectul de Ordonanţă de Urgenţă publicat luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.