Din 1 iunie, nunți, botezuri și evenimente sportive fără restricții dacă toți participanții sunt vaccinați

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că începând cu 1 iunie se vor putea organiza nunți, botezuri și mese festive. Evenimentele vor putea fi organizate cu cel mult 50 de persoane la interior și cel mult 70 de persoane la exterior. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, limita este ridicată. Situația va fi similară în cazul evenimentelor sportive.

„Avem nunți, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, începând cu 1 iunie, maximum 70 de persoane. În interior- maximum 50 de persoane de la 1 iunie. 

De la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, și aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.

Deci, mai concret, dacă, pe 15 iulie, cineva dorește să organizeze o nuntă într-un spațiu închis, în interior, și garantează că toți participanții sunt vaccinați nu se mai aplică restricționarea la un număr de – ar fi atunci – 70 de persoane.

Similar, la exemplul sălile de sport, numărul de participanți este restricționat, însă dacă organizatorul, managerul sălii de sport, garantează că toate persoanele care intră sunt vaccinate, numărul de participanți poate să crească. Aceste măsuri sunt gândite, pe de o parte, să ne protejeze, pe de altă parte, să ne reluăm cât de mult viața normală și, evident, încurajează vaccinarea”, a anunțat Iohannis.

Iohannis: Din 15 mai, se renunță la purtarea măștilor în exterior și la restricțiile de circulație noaptea

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.