Proiect ambiţios al Primăriei Sectorului 6. Lacul Morii, cea mai frumoasă zonă de agrement din Capitală

Lacul Morii

Primăria Sectorului 6 va demara în curând proiectul de amenajare a zonei de promenadă și a insulei de pa Lacul Morii, care ar putea deveni cea mai frumoasă zonă de agrement din Capitală.

Edilii au organizat, luni, o dezbatere publică pe această temă, care a stârnit un interes foarte mare printre locuitorii sectorului 6. La discuții au participat câteva sute de buucureșteni, care abia au încăput în sala de ședințe a Consiliului Local al Sectorului 6.

Primarul Gabriel Mutu și specialiști în domeniu au prezentat proiectul și au răspuns la întrebările celor prezenți.

„Din nefericire, Sectorul 6 nu are puncte de interes, dar în curând vom schimba acest lucru. Proiectul pentru amenajarea zonelor de promenadă Lacul Morii şi Insula de pe Lacul Morii nu este simplu și a ridicat mai multe probleme. Am rezolvat componenta financiară și am preluat în administrare zona de la Apele Române. Înainte de demararea lucrărilor, este nevoie de intervenții la dig”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Lacul Morii
Zona de promenadă va fi amenajată cu pergole

Edilul a mai spus că proiectul se adresează în primul rând bucureștenilor de rând, care nu-și permit să meargă la mare sau să plătească taxă de acces la un ștrand, stârnind aplauze furtunoase în sala neîncăpătoare unde a avut loc dezbaterea publică.

Proiectul privind digul de pe Lacul Morii include realizarea unei circulaţii pietonale (alei), dotarea cu o succesiune de elemente de mobilier urban realizarea unui sistem iluminat public ambiental modern, aranjamente florale ornamentale, arbuști ornamentali, un sistem de supraveghere video, spaţii de joacă pentru copii, de sport şi de relaxare, zonă servicii alimentaţie publică, zonă spectacole cu cinema în aer liber, acces la internet etc.

Nu au fost uitați nici bicicliștii, care vor beneficia de o pistă cu dublu sens, dar nu pe digul lacului, ci la baza digului.

De asemenea, zona de promenadă va fi mărginită de o balustradă de protecție iluminată, iar din loc în loc vor fi amenajate alveole, unde vor fi montate băncuțe, precum și pergole pentru umbră.

Totodată, proiectul mai prevede modernizarea aleilor din vecinatatea Lacului Morii cu acces din arterele Șos. Virtuții, Calea Crângași, Str. Mehadia și Parcul Crângași.

Lungimea digului va fi împărţită în trei zone care se vor distinge din punct de vedere al tratării estetice şi al conceptului, spun specialiștii Primăriei. Pe toată lungimea digului va exista o bandă dedicată exclusiv celor care aleargă, restul spaţiului rămânând să fie amenajat pentru socializare şi relaxare.

Lacul Morii. Cea mai mare plajă artificială din România

Lacul Morii
Insula Lacul Morii va beneficia de o plajă artificială

Partea cea mai importantă a proiectului se referă la amenajarea insulei de pe Lacul Morii. Aici va fi amenajată cea mai mare plajă artificială din România, care va ocupa două treimi din insula de 34.000 de metri pătrați. Plaja va avea două zone – una liberă, în care bucureștenii vor putea veni cu propriile pleduri și umbrele de plajă, iar alta amenajată cu șezlonguri, care vor fi administrate de primărie și închiriate la prețuri foarte mici.

Tot aici, vor fi amenajate terenuri de sport (minifotbal și baschet), locuri de joacă pentru copii, o zonă cu terase și restaurante și vor fi construite fântâni arteziene. Pentru cei care vor să se relaxeze la umbră, proiectul prevede pergole din material și băncuțe.

Ce au cerut bucureștenii pentru Lacul Morii

Nu au lipsit nici propunerile mai ciudate. Un bucureștean a propus, pe lângă o pistă de biciclete pentru adulți, și una pentru… copii. Altul a vrut ca pista de biciclete să fie amenajată chiar pe dig, pentru că „acolo ai ce vedea” , și nu la baza digului.

Primarul Gabriel Mutu a explicat că zona digului va fi în primul rînd una pietonală, ceea ce exclude din start accesul bicicliștilor pe dig, inclusiv din motive de siguranță.

De altfel, chiar edilul a venit cu propuneri pentru modificarea proiectului. Astfel, Gabriel Mutu a propus ca spațiile de joacă să fie amplasate în centrul insulei, pentru siguranța copiilor, iar pe plajă să nu fie amanajate și baldachine, așa cum prevede priectul, pentru că zona de agrement are ca țintă, în primul rând, bucureștenii fără dare de mână, care nu-și pot permite să le închirieze.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.