DAUNE Spitalul Universitar a rămas fără cel mai scump angiograf, după un incendiu la care a raportat „pagube minore”

Spitalul Universitar

Incendiul produs în urmă cu o săptămână la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) de luni, 5 februarie a afectat unul dintre cele mai valoroase echipamente ale spitalului, pentru care nu existau nici asigurare, nici contract de service. Conducerea Spitalului a ascuns dezastrul și a transmis că pagubele au fost minore.

Managerul SUUB,Adriana Elena Nica, a refuzat să comenteze informațiile

Dezastru? „Spitalul Universitar are echipamente fără asigurare și contract de service”

Unul dintre cele mai valoroase echipamente din Spitalul Universitar fost grav afectat din cauza deficiențelor manageriale din SUUB. Incendiul produs la un UPS (n.r. – acumulator) situat în camera tehnică a unui angiograf a compromis funcționarea acestuia.

Aparatul, în valoare de un milion de euro, nu mai funcționează în prezent, iar pacienții sunt duși la celălat angiograf din spital, mai vechi și mai puțin performant. Fumul și focul produs de incendiu a afectat și camera angiografului, organizată în regim de sală de operații (în care se fac intervenții chirurgicale – angioplastii). Cauza incendiului a fost acumulatorul angiografului (unitatea UPS) care a luat foc.

Surse din conducerea SUUB ne-au spus că managementul spitalului a fost sesizat, în repetate rânduri, că trebuie înlocuit acumulatorul, aflat la limita perioadei de funcționare, dar managementul spitalului nu a făcut nimic ca să rezolve problema. „Mai grav este că angiograful nu avea asigurare, din câte știu, și nici nu există un contract de service. Situația este similară și pentru celălalt angiograf, mai vechi – tot fără asigurare și service”, a adăugat sursa. Adriana Nica a refuzat să comenteze informația.

Conducerea spitalului a mințit că pagubele sunt minore

Spitalul Universitar
Managerul Adrian Nica are de dat răspunsurile la mai multe întrebări incomode

După incendiu, conducerea SUUB a comunicat că pagubele în urma incendiului izbucnit luni seară (5 februarie 2018-n.n.) din cauza unui scurtcircuit sunt minore şi nu s-au înregistrat victime. Sursele noastre estimează că repunerea în funcțiune a angiografului va fi de durată și va cost circa 100.000 de euro, suimă ce va trebui suportată, integral, de spital!

Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investigheaza starea vaselor de sânge. Intervenția se derulează într-o încăpere asemănătoare unei săli de operatii. Prin intermediul unui cateter se introduce o substanță de contrast la nivelul vaselor care urmează a fi investigate. Pe lângă diagnosticul care se realizează în urma acestei interventii, se poate face și un tratament endovascular al unor afectiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive sau al arterelor coronare care vascularizeaza inima.

Întrebări pentru managerul de la Spitalul Universitar

Situația Spitalului Universitar pare a fi tot mai duificilă, situația angiografului de un milion de euro putându-se repeta, Doamne ferește, și la alte echipamente valoroase din Spital. Cum doamna Adriana Nica a refuzat să comenteze informațiile am adresat, oficial, următoarele întrebări către SUUB:

1. Când va fi repus angiograful în funcțiune și care sunt costurile estimate?

2. Aveți contract de service pentru angiograf și cu ce firmă este încheiat contractul?
În caz contrar, vă rugăm să ne comunicați care sunt motivele pentru care nu aveți un astfel de contract (de service).

3. Aveți încheiată o poliță de asigurare pentru angiograf și cu ce firmă este încheiată aceasta?
În caz contrar, vă rugăm să ne comunicați care sunt motivele pentru care nu ați încheiat o astfel de poliță pentru angiograf.

4. Vă rugăm să ne comunicați dacă conducerea spitalului a fost sesizată, în mai multe rânduri, că trebuie schimbat acumulatorul angiografului? Care au fost motivele pentru care nu ați dat curs acestor solicitări?

5. Vă rugăm să ne comunicați dacă pentru celălalt angiograf al spitalului, singurul funcțional, aveți încheiate poliță de asigurare și contract de service?
Vă rugăm să ne comunicați cu cine sunt încheiate

6. Vă rugăm să ne comunicați dacă mai sunt alte echipamente din SUUB pentru care nu veți asigurare sau contracte de service și care sunt acestea?
Facem prezenta solicitare pentru o corectă și completă informare a cititorilor

Citește AICI punctul de vedere al SUUB

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.