Dovezi incredibile! Încă un plagiat, la Tribunalul București. Copy-paste, de două ori la rând, în același dosar

plagiat

Cetățeanul.net vă prezintă dovada că la Tribunalul București judecătorii continuă practica de a copia, fără rușine, paragrafe întregi de la o sentință la alta. Vă prezentăm dovezile evidente că unul dintre judecătorii Tribunalului București a plagiat nu doar o dată, ci de două ori, mai multe paragrafe, de la un dosar la altul!

În graba de a-și încasa, cu eforturi cât mai mici, salariile de sute de milioane de lei vechi, lunar, unii judecători încă își mai bat joc de justițiabilii cărora le împart dreptatea cu „copy-paste”.

Primul plagiat, pe 25 iulie 2017

Două dosare care vizau amendarea primarului general Gabriela Firea pentru că nu a pus în practică hotărâri judecătorești irevocabile au fost depuse în aceeași zi la Tribunalul București și auajuns, printr-un ciudat capriciu al „repartizării aleatorii”, la același judecător. Acesta din urmă, judecătorul adică, nu s-a sfiit să copieze fraze întregi de la un dosar la altul. A făcut-o atât de prost încât a încurcat numele părților, numerele de dosar, dar și judecăți din prima cauză care nu aveau legătură cu cea de-a doua!

Astfel, după cum puteți vedea mai jos, judecătorul Ionela Tudor a scris, în dosarul 7245/3/2017 (dreapta), că se ocupă tot cu judecarea celuilalt dosar (7263/3/2017 – stânga). Tot în dosaqrul din dreapta, deși reclamantul este Solomon Hai, judecătorul copiază raclamanții de la „dosarul – sursă” – Valentin Vărvăroi și Mihaela Ajidaucei!?!

plagiat
În dosarul din dreapta, Judecătorul a copiat atât numărul de dosar, cât și părțile din dosarul din stânga

Apoi, după cum puteți vedea mai jos, în motivarea hotărârii pe care o ia în dosarul lui Solomon Hai (dreapta), judecătorul recidivează la plagiat! El se referă în dosarul lui Solomon Hai (dreapta) la o decizia civilă (3530/13.05.2014) dată în dosarul lui Vărvăroi (stânga)! El amai repetat aceeași greșeală în hotărâre și la alte paragrafe!

plagiat
Judecătorul copiază în dreapta numărul deciziei civile de la dosarul din stânga (3530/13.05.2014)! Aceasta nu are nicio legătură cu dosarul din dreapta!

Copy-paste episodul doi – 25 septembrie 2017

Pe 25 septembrie 2017, judecătorul Ionela Tudor s-a autosesizat că a comis greșelile de mai sus și a îndreptat greșelile cu privire la numărul dosarului și la cel al sentinței civile., trecând pe încheiere numărel corecte pentru dosar și pentru sentință.

Același judecător a plagiat însă din nou, în locul cel mai vizibil – el i-a trecut ca părți, în hotărârea pronunțată pentru Solomon Hai, tot pe Vărvăroi și Ajidaucei! Poate a treia încercare de rectificare, solicitată de „pățitul” Solomon Hai, judecătorul va fi mai atent și va redacta hotărârea cu propria-i mână, nu prin procedeul copierii!

plagiat
Și a doua oară, judecătorul de la Tribunalul București, s-a „autoplagiat”

Același judecător aplică legea diferit în două dosare

Dincolo de plagiatele scandaloase de mai sus, judecătorul a comis o greșeală cu mult mai gravă, deoarece a aplicat legea în mod diferit pentru cele două dosare! Ambele plângeri cer condamnarea Gabrielei Firea pentru că Primăria Generală și CGMB nu au catadicsit să pună în aplicare hotărâri judecătorești irevocabile. Legea prevede, în acest caz, că primarul este sancționat cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere a punerii în aplicare a hotărârii irevocabile.

Or, în cazul de mai sus, atât Vărvăroi cât și Solomon Hai aveau hotărâri de instanță irevocabile prin care li se îndreptau abuzuri ale Primăriei Capitalei. Legea spune că amenda, în acest caz, amenda se calculează din momentul în care primarul nu a pus în aplicare hotărârea irevocabilă.

Ei bine, dacă în dosarul lui Solomon Hai, judecătorul a calculat amenda, legal (de la data de 19 iulie 2016, când Firea a avut termen să pună în aplicare hotărârea), în dosarul lui Vărvăroi, același judecător a calculat amenda anapoda abia de la data de 2 martie 2017, când acesta a cerut amendarea! Dacă Ionela Tudor aplica legea la fel ca în celălat dosar (adică corect!) amenda trebuia dată începând cu 1 mai 2015, de când primarul trebuia să respecte hotărârea definitivă a instanței.

Cu asemenea „împărțeală” a dreptății, Justiția din România riscă, cât de curând, să piardă irevocabil încrederea populației.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.