Teatrul Nottara își va relua la toamnă activitatea în vechiul sediu din bulevardul Magheru

Teatrul Nottara a anunţat că pe 10 octombrie îşi reia activitatea în vechiul sediu din bulevardul Magheru, clădirea care i-a fost casă timp de 55 de ani.

Timp de șapte luni (între decembrie 2015 – iunie 2016), spectacolele susţinute de actorii şi echipa de la Teatrul Nottara au fost itinerante, spectacolele din edificiul din bulevardul Magheru fiind suspendate ca urmare a promulgării Legii nr. 282/18.11.2015, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.

Legea nr. 282/18.11.2015 promulgată de de preşedintele Klaus Iohannis prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora. După ce a fost prezentat rezultatul expertizei seismologice realizate, la cele două imobile din administrarea teatrului Nottara, respectiv cel din Bd. Magheru nr. 20 şi cel din Str. Jules Michelet nr. 2 – 6, construite în 1945, Teatrul Nottara a anunţat că îşi va relua activitatea în sediul din Bulevardul Magheru, pe 10 octombrie.

Echipa de expertiză a evaluat construcţia şi a ajuns la concluzia că imobilele ridicate de marele inginer Liviu Ciulley pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei, nu se încadrează la clasa I de risc seismic, întrucât acestea „au avut o comportare bună atât la acţiunile din exploatare, cât şi la cele seismice, fără pierderi de stabilitate sau avarii ale elementelor de rezistenţă. Acest lucru presupune o consolidare mult mai uşor de efectuat decât se anticipa, care va fi realizată de către PMB şi CGMB. Studiul de fezabilitate, proiectul şi licitaţia (adică partea birocratică) durează cam doi ani, vreme în care teatrul îşi poate desfăşura activitatea curentă în sediu. Prezent la conferinţă, fostul ministru Nicolae Noica a declarat public că „nu există niciun pericol, se poate relua activitatea în Teatrul Nottara.”

Specialiştii au propus mai multe măsuri pentru consolidarea clădirii. Astfel, consolidarea se va realiza, în principal, prin aplicarea de torcret pe ambele feţe pe toţi pereţii structurali de zidărie confinaţi cu elemente din beton armat. Soluţia se va aplica de la subsol până la ultimul nivel.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.