Cazul medicului fals arată că spitalele private sunt interesate de bani, nu de sănătate

dezvoltarea României pe fonduri europene spitalele private sunt interesate de bani primul spital regional portofelele spitalelor private

Cazul medicului fals din Italia arată că spitalele private sunt interesate de bani, nu de sănătate, sunt de părere sindicaliștii din Sănătate. Astfel că, diploma şi parafa de medic nu îi dau unei persoane drept de liberă practică a medicinei, dar asta arată managementul defectuos al unităţilor medicale private în care acesta a lucrat şi în care partea financiară a fost prioritară faţă de un act medical neautorizat.

„În urma anchetei demarate de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) pentru verificarea modului în care a fost eliberat codul de parafă în cazul falsului chirurg Matteo Politi, Ministerul Sănătăţii a declarat descoperirea a unui caz similar. Având în vedere aceste constatări, reprezentanţii sindicatului Promedica trag încă un semnal de alarmă cu privire la dreptul de a practica medicina în România şi specifică un fapt extrem de important de ştiut: diploma şi parafa nu dau drept de liberă practică!”, precizează conducerea Sindicatului Promedica.

Dreptul de a practica medicina în România este dat de organismul profesional al medicilor – Colegiul Medicilor din România. Nici Ministerul Educaţiei şi nici Ministerul Sănătăţii nu dau drept de practică medicală.

„Cum în cazul italianului care a profesat în România, Colegiul Medicilor din România (CMR) nu a dat avizul de liberă practică (ALP), putem trage concluzia că dreptul de a presta activitate medicală a fost dat, în acest caz mediatizat, de operatorul acreditat pentru asta (cele patru unităţi în care a operat respectiva persoană)”, susţine Promedica.

Din datele cunoscute până în acest moment reiese că falsul chirurg italian a lucrat cu acordul clinicilor în condiţiile în care prima hârtie pe care trebuia să o prezinte era autorizaţia de liberă practică.

„În consecinţă, ridicăm un mare semn de întrebare: de ce nu s-a adus în discuţie problema principală, adică modul de management defectuos al acelor unităţi private în care partea financiară a fost prioritară faţă de un act medical neautorizat”, mai spun reprezentanții angajaților sin Sănătate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.