Băsescu: Klaus Iohannis se află într-o situaţie extrem de dificilă

iohannis a doua condamnare dragnea situaţie extrem de dificilă

Klaus Iohannis, se află într-o situaţie extrem de dificilă indiferent ce decizie va lua în privinţa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, România se confruntă cu „o pierdere ireversibilă pentru democraţie” prin faptul că preşedintele nu mai poate decide referitor la numirea şi revocarea procurorilor-şefi.

În opinia lui Traian Băsescu, singura soluţie în acest moment, „pentru a nu reveni la epoca Iliescu-Năstase”, este organizarea unui referendum „cu câteva întrebări bine gândite şi bine explicate românilor”.

„Preşedintele Iohannis se află într-o situaţie extrem de dificilă cu doar două variante de acţiune şi cu o pierdere ireversibilă pentru democraţie: Prima variantă: să respecte decizia CCR şi să o revoce pe Laura Codruţa Koveşi (LCK) ceea ce îl va pune într-o situaţie extrem de dificilă faţă de propriul electorat; A doua variantă: să nu respecte decizia CCR şi să nu o revoce pe LKC, ceea ce îl descalifică pentru funcţia de preşedinte şi îl pune în faţa unei suspendări. Pierderea pentru democraţie: problema nu este LCK, ci faptul că preşedintele nu mai poate decide cu privire la numirea şi revocarea procurorilor-şefi, această decizie fiind trimisă, prin ministrul justiţiei, înapoi la partid, ca pe vremea lui Năstase. Este foarte interesant de văzut cum va mai putea apăra Preşedintele independenţa procurorilor pe care o clamează în toate declaraţiile publice, când nominalizările vor fi făcute de Dragnea, la partid”, afirmă Băsescu luni într-o postare pe contul său de Facebook.

Băsescu este de părere că s-a ajuns în această situaţie din cauza incapacităţii lui Klaus Iohannis de a anticipa ferocitatea PSD de a controla justiţia şi toată puterea, prin comoditate, prin non-combat.

„Preşedintele ar fi trebuit să-şi impună punctul de vedere cu ocazia numirii pe bandă rulantă a premierilor. Poate l-au fascinat ceremoniile de instalare a noilor guverne, dar a uitat să impună cu aceste ocazii numirea directorului civil la SIE, clarificările legate de politica externă, desemnarea ambasadorilor, desemnarea procurorilor şi până la urmă, realizarea unui document de coabitare în care să facă foarte clare atribuţiile partajate cu guvernul. Şi, uite aşa, un preşedinte ales cu peste 6 milioane de voturi, dublu faţă de toate voturile obţinute de PSD şi ALDE la un loc, este pus la colţ, de o gaşcă de politicieni incompetenţi dar avizi de puterea totală în stat, iar funcţia preşedintelui este golită de atribuţiuni”, arată Băsescu.

Traian Băsescu se declară revoltat de această situaţie şi precizează că a scris cu amărăciune aceste cuvinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

*