Primăria face planul pentru protestul diasporei din 10 august

protestul diasporei din 20 august

Primarul General, Gabriela Firea, este supărat că i-au apărut vorbe în presă cum că nu ar fi de acord cu protestul diasporei din 10 august, așa că a ieșit la rampă cu un anunț. 

Aceasta se va întâlni în cursul zilei de luni, 23 iulie, la sediul Primăriei Capitalei, cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranță cetățenilor, pentru a stabili posibilitatea organizării în deplină siguranță a unui eveniment de amploarea celui anunțat.

Se vor avea în vedere aspecte esențiale în desfășurarea manifestării, cum ar fi accesul la spitalele din zonă, afluirea și defluirea participanților, circulația autospecialelor de intervenție medicală, pompieri, ISU etc.

„Astfel, la această ședință au fost invitați să participe șefii următoarelor instituții: Jandarmeria, SRI, SIE, Prefectura Capitalei, Poliția Rutieră, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Poliția Locală, RATB, Serviciul de Ambulanță București Ilfov, ISU, precum și reprezentanți ai Direcțiilor din Primăria Capitalei cu atribuții în acest domeniu”, spun oficialii Primăriei București.

Firea: Protestul diasporei politizat de USR și PNL

„Este regretabil că o manifestație a diasporei este politizată de USR și PNL, partide care vor să confiște acțiunea românilor din afara granițelor. Și eu am membri din familie și prieteni care muncesc sau învață în afara țării și aș fi ultima persoană care să facă un gest negativ la adresa diasporei. Mai presus de orice, însă, trebuie să respectăm toți legile și regulile. Cu siguranță, în întâlnirile de săptămâna viitoare, se vor găsi soluții legale și eficiente și pentru acest eveniment, cu garantarea siguranței tuturor cetățenilor”, a afirmat Firea.

Potrivit ei, dacă se dorește organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic, totul este posibil dacă organizatorul își asumă responsabilitățile ce decurg din lege și toate instituțiile statului conlucrează pentru a garanta siguranța cetățenilor.

Totodată, reprezentanții Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, organizată la nivelul Primăriei Municipiului București, l-au invitat la discuții pe organizatorul manifestației din data de 10 august, pentru a stabili de comun acord cu toate instituțiile implicate, detaliile tehnice ale evenimentului pe care dorește să îl organizeze.

Astfel, contactat telefonic de către secretarul comisiei, reprezentantul organizatorului a afirmat că, având în vedere că se află în afara țării, în cursul zilei de luni va comunica reprezentanților PMB ziua în care poate ajunge la București, la lucrările Comisiei pentru avizarea evenimentelor publice, pentru a stabili detaliile tehnice organizării mitingului.

„Reamintim că, potrivit Legii 60/ 1991, astfel de manifestări se aprobă respectând următoarea procedură: orice eveniment public trebuie declarat la Primăria Capitalei; în baza declarației scrise și înregistrate, organizatorul este invitat în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, constituite la nivelul PMB, pentru analizarea și avizarea condițiilor de desfășurarea evenimentului”, spun oficialii Primăriei.

Urmare a discuțiilor avute cu organizatorul, în cadrul comisiei se încheie un protocol, semnat de acesta și toate instituțiile implicate în buna desfășurare a evenimentului. Abia în final, protocolul ajunge la Primarul General al Municipiului București pentru aprobare.

În consecință, subliniem faptul că, în acest caz, Primarul General NU s-a pronunțat, au existat doar discuții preliminare în cadrul Comisiei, având în vedere amploarea evenimentului în cauză.

Prin urmare, toate informațiile apărute în mediul public sunt speculații, mai ales că nu au fost parcurse toate etapele legale pentru avizarea unui astfel de eveniment.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.