Primărița Irina Onescu, fostă prezentatoare MTV, către Guvern: voi chiar ne credeţi pe toţi tâmpiţi?

Irina Onescu

Irina Onescu, primarul comunei arădene Petriș, fostă prezentatoare la MTV, a sărit la gâtul Guvernului, criticând vehement efectele pe care le va avea Revoluția fiscală.

„Deja mă irită la culme retorica de tipul <Primăriile au primit fonduri DIN PARTEA Ministerului Dezvoltării, de ce mai protestează?>. Zău, <din partea>?  De parcă banii ăştia i-aţi fi scos din buzunarul propriu şi din infinita voastră mărinimie, nu din bugetul de stat la care contribuie cu vârf şi îndesat toţi românii. Aşteptaţi osanale? Păi nu ăsta este rolul Ministerului Dezvoltării, să investească în dezvoltare? Cu o mână daţi si cu alta luaţi. Promisiunile că Guvernul va acoperi găurile din bugetele administraţiilor locale, pierderi rezultate în urma scăderii cotei de impozitare de la 16% la 10%, sunt la fel de sustenabile precum promisiunea că vor creşte salariile. Nu-i bai, din ianuarie 2018, odată cu transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, se va observa cu ochiul liber cum statul încasează 45% din salariul brut al românilor, 45% din munca oamenilor cinstiţi, sub formă de contribuţii şi impozite, iar singura care se va mări va fi inflaţia, nicidecum veniturile. Iar voi veniţi şi ne spuneţi că toate acestea sunt spre binele nostru? Jur că deja mă părăseşte diplomaţia. Păi voi chiar ne credeţi pe toţi tâmpiţi?”, a scris pe Facebook Irina Onescu.

Aleasă anul trecut primar al comunei Petriș, la doar 31 de ani, Irina Onescu a lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea MTV Passport, iar ulterior a organizat în țară festivaluri de muzică.

Irina Onescu s-a născut și a crescut în București, unde a învățat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, iar ulterior a urmat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. În 2008, a început o afacere pe cont propriu. Și-a înființat o firmă de producție audio-video, realizând pentru postul MTV România o mini serie intitulată MTV Passport. A călătorit prin lume, dar după câțiva ani a lăsat cariera și agitația din Capitală pentru a se stabili în micul sat din județul Arad, care are 500 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

*