Spitalul Universitar nu are autorizație ISU. Incendiul din 2018, ignorat de Ministerul Sănătății

Incendiul
Spitalul universitar funcțiunează fără autorizație ISU. Un incendiu a avut loc deja în 2018!

Sună ca o gluma sinistră, dar are confirmarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) nu are nici în prezent autorizație de securitate la incendiu! 

„Ca urmare a lucrarilor realizate pentru consolidare/modificare/extindere, Spitalul Universitar de Urgență București nu deține autorizație de securitate la incendiu”, a confirmat ISU, pentru Cetățeanul.net. Managerul Adriana Nica a confirmat informația.

În 2018 în Spitalul Universitar a avut loc un incendiu, pornit de la acumulatorii expirați ai unui angiograf: Managerul Adriana Nica fusese atenționată de problemă, dar a neglijat-o nepermis de mult timp.

Incendiul din 2018, cauzat și de neglijența managerului Nica

În februarie 2018, Spitalului Universitar i-a trecut glonțul pe la ureche după un incendiu izbucnit la un angiograf, unul dintre cele mai valoroase echipamente radiologice din Spitalul Universitar. Fumul și focul produs de incendiu au afectat și camera angiografului, organizată în regim de sală de operații (în care se fac intervenții chirurgicale – angioplastii).„Dacă incendiul avea loc în afara orelor de program, consecințele ar fi putut fi tragice”, ne-au spus surse din SUUB. Incendiul a pornit de la acumulatorul aparatului (unitatea UPS – n.r), situat în camera tehnică a angiografului a compromis, pentru multe luni, funcționarea acestuia.

Cetățeanul.net a descoperit dovezi că incendiul putea fi prevenit dacă managerul Adriana Nica nu ar fi neglijat toate documentele prin care era atenționată, repetat că unitatea de acumulatori a angiografului este deteriorată. Astfel, cu șase luni înainte de incendiu, medicul Bogdan Dorobăț, coodonatorul compartimentului de angiografie, o atenționa pe Nica: „Unitatea UPS a angiografului nu mai susține căderile de tensiune de mulți ani (acumulatorii sunt expirați (…) vă rugăm să aprobați efectuarea demersurilor necesare pentru remedierea problemelor”.

incendiul

Pe 22 decembrie, medicul a revenit cu un nou referat, dar acumulatorii nu au fost achiziționați decât după incendiu. Întrevbată de Cetățeanul.net, Adiiana Nica a confirmat cele de mai sus, motivând că procesele de achiziție publică sunt greoaie și de durată (!?!).

Citește și Infecție cu „clostridium difficile” la Spitalul Universitar, chiar în secția condusă de Sorin Oprescu

Corpul de Control al ministerului nu a verificat nimic

incendiul
Conducerea SUUB a confirmat că nu are autorizație ISU

Nota de plată pentru repunerea în funcțiune a angiografului a fost de circa 100.000 de lei, ne-au declarat surse din SUUB, în timp ce acumulatorii ar fi costat numai 8000 de lei. La aceasta s-a adăugat amenda de 10.000 de lei, primită de la ISU. Cu toate cele de mai sus, echipa de control a Ministerului Sănătății, venită să verifice problemele Spitalului universitar, nu a verificat și gravele deficiențe care au dus la incendiul din februarie. „Cazul incendiului nu a făcut parte din tematica de control”, ne-a declarat Adriana Nica.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.